Ма: До 50 година зарађујете, а потом тај новац трошите на друге јер га сами не можете потрошити

НАЈБОГАТИЈИ КИНЕЗ ОДЛУЧИО ДА РЕФОРМИШЕ ШКОЛСТВО И ДА ДЕЦУ УЧИ - МУДРОСТИ

* Џек Ма, оснивач интернет-трговине Алибаба, `седи` на 38 милијарди доллара. Недавно је напустио директорско кормило и жели да улаже новац у побољшање и промену образовног система у Кини, а не да га даје инвеститорима и банкама

* Већ ради с наставницима из руралних подручја и развија систем који би му помогао да се откривају "праве вође», надахнут различитим образовним системима, од америчког до оног у старом Риму

_______________________________________________________________________

        НАКОН што је напустио директорско место у Алибаби, Џек Ма, најбогатији човек у Кини, отвара школе у којима ће децу учити мудрости.

        Свој образовни пројект Џек Ма најављује већ неко време, а сада већ оснива вртиће, основне и средње школе, преноси Тпортал.

        Последњих пет година ради с наставницима из руралних подручја и развија систем који би му помогао да се откривају "праве вође», надахнут различитим образовним системима, од америчког до оног у старом Риму.

        "Бити мудар значи живети као човек, а живети као човек значи бринути се о другима и бринути се о будућности", изјавио је на Форбесовој ЦЕО конференцији 2019. одржаној у Сингапуру средином овог месеца некадашњи наставник енглеског језика, једини просветни радник који је из учионице улетео у свет мултимилијардера, али и једини бивши наставник који властитим новцем намерава да  финансира образовну реформу.

        На питање шта намерава да ради након напуштања директорског места у свом пословном царству, Џек Ма (55) одговара да ће следећих годину дана обилазити школе и наставнике широм света да учи на њиховим искуствима, јер жели да се посветити образовању младих у доба информатичких технологија.

        "До педесете зарађујете новац, а после педесете трошите га на друге, јер га сами не можете потрошити", каже данас најбогатији Кинез и један од најбогатијих људи на свету, чије је богатство 38 милијарди долара.

        Суоснивач интернет-трговине Алибаба и њен дојучерашњи генерални директор жели да улаже новац у побољшање и промјену образовног система у Кини, а не да га даје инвеститорима и банкама.

        Сматра да је довољно млад да следећих 15 година подучава, јер је у Алибаби постигао оно што је хтео и предао је кормило првом сараднику, радохоличару Даниелу Жангу, па сада креће у нову пустоловину.

        Његова одлука једнако је несвакидашња у свету великог бизниса, као и многе друге ствари везане уз тог милијардера.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари