Кина на 2493 америчка производа увела 25 одсто царине, на још 1078 – до 20 одсто

BLOOMBERG: КИНА ЋЕ СА 25 ОДСТО ЦАРИНИТИ И УВОЗ АМЕРИЧКОГ ТЕЧНОГ ГАСА

         ДРЖАВНИ савет Кине – реагујући на одлуку Вашингтона да појача протекционистичке према кинеским производима – посегнуо је за контрамерама.

         Утврдио је велики списак робе произведене у САД на коју је подигао царину на 25 одстио. Са амбицијом да у корист кинеског буџета убере по 60 милијарди долара годишње.

         Министарство финансија Кине је прецизирало да ће се на 2493 америчка производа наплаћивати 25 одсто царине, на још 1078 производа – 20 одсто царине, а на 974 – до десет одсто.

         Како је објављено у Пекингу, 25 одсто ће плаћати увозници америчких пољњопривредних производа, хемикалија, парфимерије и козметике, презерватива, производа од коже, кофера, папира, текстила, најлона, тепиха, одеће и обуће, посуђа...

         До 20 одсто плаћаће увозници америчких напитака, конзерви, меда, соли, масти, зубних пасти, компјутера, музичких инструмената, телефона, лампи...

         Америчка новинска агенција Bloomberg објавила је да ће Пекинг са 25 одсто царинити и увоз америчког течног гаса.

         Навела је да ће се под ударом наћи уговори увозника америчког течног гаса - Cheniere Energy Inc. и Tellurian Inc. – вредни више милијарди долара.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари