Централна банка Кине и кинеска елита купују по свету све веће количине злата

ПРЕКО ШВАЈЦАРСКЕ КУПУЈУ РЕАЛНО ЗЛАТО И ТЕШКО ДА ЋЕ ГА ИКАДА ВРАТИТИ НАЗАД – КУПУЈЕ И ИНДИЈА

* Познати швајцарски економски аналитичар Егон фон Грејерц срео се са великом групом финансијских менаџера који управљају новцем кинеске елите, а ево шта потом открио: „Сви улажу у злато. Апсолутно сви. Они одлично разумеју шта се у свету догађа. Они ће зато и даље куповати злато. А то ће једног лепог дана извршити велики утицај на светско тржиште злата“

____________________________________________________________________________

         КИНА  не престаје да купује злато по целом свету. И у све већим количинама.

         Што је такође индикативно, не купује га само централна банка Кине, него и припадници њене елите.

         Познати швајцарски економски аналитичар Егон фон Грејерц срео се са великом групом финансијских менаџера који управљају новцем кинеске елите, а ево шта потом открио:

         „Сви улажу у злато. Апсолутно сви. Кинези без заустављања повећавају своје куповине злата. Они одлично разумеју шта се у свету догађа. Они ће зато и даље куповати злато. А то ће једног лепог дана извршити велики утицај на светско тржиште злата“.

         Фон Грејерц је још додао: „А када се тржиште вредносних папира уруши – Кина ће доминирати на тржишту злата. ја лично са нестрпљењем чекам моменат када запад више неће бити у стању да ценоим злата манипулише посредством тржишта од вредности и међунбанкарског тржишта“.

         Кина је последњих дана добила огромне количине злата са берзи у Лондону и Њујорку.

         Прво је стигло у Швајцарску, па одатле у Индију и Кину.

         У септембру је 70 одсто злата Швајцарска увезла из Британије и САД.

         Врло је често злато којим се трговало у Лондону и Њујорку  остајало у Лондону и Њујорку, а само је мењало банке-власнике- физички остајући у у Британији и САД. А сада преко Швајцарске одлази у Индију и Кину.

         И, тешко да ће га Кина и Индија икада више вратити назад.

         Фон Грејерц прогнозира:

         „Ускоро ће се на тржиштима злата појавити огромни дефицит, а то ће – када буде ва врхунци – извршити велики притисак на цену злата. Тај дан више није далеко“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари