Огромна пукотина у земљиној кори у америчкој држави Јута

ПОЈАВИЛА СЕ НА ТЕРИТОРИЈИ НАЦИОНАЛНОГ ПАРКА – КЕНИОНЛЕНД, А СЛИЧНА И У ЈЕЛОУСТОНУ

          НА ТЕРИТОРИЈИ Сједињених Држава – у њиховом националном парку Кенионленд, у држави Јута – у земљиној кори појавила се огромна пукотина.

          Велике и дубине и дужине. Међутим, још нема прецизних података о њеним „габаритима“

          Можда и зато што је њено изучавање тек је почело.

          Нешто слично се недавно догодило и у близини потенцијалног супервулкана Јелоустон који се такође налази у америчкој савезној држави Јута.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Топлица Милан's picture
Топлица Милан 08:13 24.08.2016.

  • +25
Voting is closed.

Јеванђеље по Луки 21 глава , 11 стих

"И земља ће се трести врло по свету, и биће глади и помори и страхоте и велики знаци биће на небу."

Tutinovac's picture
Tutinovac 13:05 24.08.2016.

  • +21
Voting is closed.

Središnji deo severnoameričkog potkontinenta leži na ogromnom vulkanu koji se nalazi ispod površine zemlje, kažu da u dubini ključa kao u paklu, životinje na površini osećaju to, bizoni napuštaju parkove a ptice sablasno lete u krug najavljujući nesreću!
Amerika je tempirana bomba - džaba im sva oholost kad im budućnost visi o tankom koncu!

draganz's picture
draganz 14:19 24.08.2016.

  • +18
Voting is closed.

I bez supervulkana su tempirana bomba. Tolika rasna netrpljivost, otuđenost, gazenje ljudiski prava i korupacija gigantskih razmera na jednom mestu zajedno ne postoji nigde na svetu. Sve se odrzava u prividnom miru policijskim represijama ali kada pukne, pucice jako.

Tutinovac's picture
Tutinovac 14:28 24.08.2016.

  • +15
Voting is closed.

Slažem se, ali jedno sa drugim ide, da je ispod njih rajski vrt možda i ne bi bili takvi kakvi su!
Iako njih Raj ne zanima, svi bi želeli da je ispod Fort Knox super trezor!

misko's picture
misko 01:11 25.08.2016.

  • +8
Voting is closed.

Bilo bi jako dobro da taj vulkan ne explodira, inače će da nastane haosu u celom svetu. Sad, zavisi koliko bi jaka ta eksplozija bila, ali severna i centralna amerika je svakako osudjena ako do toga dodje.Ove pukotine su JAKO LOŠ znak i predstavljaju potencijalno upozorenje o pritiscima koji se izgleda povećavaju u centralnoj komori podzemnog vulkana. Osim toga broj erupcija i zemljotresa po celom globusu se u zadnjih 10 godina ozbiljno povećao i što je najgore, zemljotresi i erupcije su SVE JAČI I JAČI.Nešto se gadno dešava ali nije nikome jasno koliko dugo ti procesi mogu da traju i koliko na kraju to može biti ZAISTA razorno, ali uznemirenost kore je očigledna.Mislim da to ima veze sa topljenjem glečera na polovima i smanjenjem vertikalnog pritiska tog opterećenja na koru , pa su ploče sada labavije nego pre par decenija, i onda ih centrifugalna sila rotacije dodatno može ubrzati, u pitanju su zaista male, maltene milimetarske promene, u razmacima ali to predstavlja ogromnu količinu energije koja ulazi u čitav proces tektonike, i što je najgore može imati sklonost ka povećanju i ubrzavanju tog procesa. Jednom kada krenu da se klizaju ubrzano ploče će se teško zaustaviti bez ozbiljnih pucanja i erupcija.Ko zna št će se desiti i KADA ali realno treba očekivati veoma loše dogajdjaje u bliskoj budućnosti (30-30 god max.)

Дејан's picture
Дејан 22:25 10.04.2017.

  • +0
Voting is closed.

Тако лепо значи 1 атомска бомба на ту пукотину у јути а 2 на Аљаску парк Јелоустон и одоше амерички нацисти
без повратка ...тј биће брисани са лица земље но мор јуесес

Додај коментар