Крстичевић: Хрватска војска је спремна за нове „Олује“

МИНИСТАР ОДБРАНЕ РХ: „ДОМОВИНСКИ РАТ ЈЕ ТЕМЕЉ МОДЕРНЕ ХРВАТСКЕ ДРЖАВЕ“

* Дамир КРСТИЧЕВИЋ: “Прије 24 године храброшћу и пожртвованошћу хрватских бранитеља, али и мудрошћу и визионарским вођством првог предсједника Фрање Туђмана, као и генерала, задат је завршни ударац великосрпској политици”

* ФАКТИ: Баш је забаван овај хрватски министар КРИЖИЧЕВИЋ. И у рату су прошли како су прошли и војску створили из ничега – све је било засновано само на Хрватима као народу, генијалности Туђмана и његових генерала и борцима попут овог КРСТИ-КРИЖИ... Нигде Немачке, нигде Аустрије,  нигде Америке, нигде НАТО, нигде Ватикана, нигде америчких птивидно приватних војних компанија... Без свих тих помагача - ни ону "Олују" не би могли да изведу! А било би занимљиво видети – да остану сами, сведени на себе и своју војничку генијалност – да ли би Хрвати могли да добију рат против Слоеније...

______________________________________________________________________

        МИНИСТАР одбране Хрватске Дамир Крстичевић изјавио је да је хрватска војска спремна на нове “Олује”.

        “Свима који данас имају претензије на нашу земљу и који планирају направити нешто против Хрватске, поручујем да је хрватска војска данас спремна на нове Олује. Никоме не пријетим, туђе не желим, али смо спремни да бранимо нашу земљу”, истакао је он на пријему ратних заповедника на книнској тврђави, поводом 24. годишњице операције “Олуја”, у којој је протерано 250.000 Срба из Хрватске.

        Он је рекао да је „операцијом Олуја политика и идеја Велике Србије потпуно поражена”, да су ослобођена окупирана подручја, где је агресор покушао да поништи и уништи све што су хрватски грађани градили вековима.

        Захваљујући тој операцији, додао је, Книн је остао хрватски град.

        “Операција Олуја симбол је нашег војничког успјеха и круна свих побједа у домовинском рату. Без Олује не би било мирне реинтегарције и повратка Вуковара и осталих подручја”, истакао је Крстичевић, који је нагласио да је „домовински рат темељ модерне хрватске државе, а бранитељи, међу којима је био и сам, јесу њен камен темељац”.

        Крстичевић је указао да за разлику од многих држава „Хрватска своју војску није наслиједила”, већ је она „створена из народа за време агресије”.

        “Прије 24 године храброшћу и пожртвованошћу хрватских бранитеља, али и мудрошћу и визионарским вођством првог предсједника Фрање Туђмана, као и генерала, задат је”, каже хрватски министар одбране, „завршни ударац великосрпској политици”.

        Хрватска војска, према његовим речима, данас је респектабилна снага, а хрватски војник добро обучен и опремљен за спровођење свих задатака, те кроз чланство у НАТО доприноси, са савезницима и партнерима,изградњи мира и сигурности у свету.

        Даље јачање војске, како је нагласио, остаје гарант суверености и интегритета Хрватске.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари