Хрватски католички свештеник позвао вернике да мигрантима не дају ни воду ни храну

НАСТУПИО И СА БОРБЕНИМ ПОКЛИЧЕМ: „САЧУВАЈМО ЕУРОПУ ОД НАЈЕЗДЕ ИСЛАМСКЕ ИМИГРАЦИЈЕ“

 

* Написао преко Фејсбука: „Ради се о тзв. имигрантима најчешће мушкарцима, војним дезертерима, који се нису хтјели одазвати позиву легалне државне власти на обрану своје домовине, као и сумњивим кретањима жена и дјеце у циљу насељавања еуропских културних земаља. Они нису спремни прихватити нашу традицију, обичаје и културу... Нека западне велевласти које су у тим земљама направиле проблеме који су потакли и потичу илегалну имиграцију ријеше проблеме а не да их ми рјешавамо

__________________________________________________________________________

         ХРВАТСКИ свештеник Јосип Томић, управник жупа из долине Купе позвао је на Фејсбуку вернике да мигрантима не дају воду ни храну.

         "Предраги у Кристу вјерници, жупљани на подручју Управе жупа Купске долине! Ових дана обавијестили су нас некоји вјерници да су непознате особе тражиле од њих воду и храну. Исте су непозване улазиле на приватне посједе и обитељске куће, а проваљивале у напуштене куће.

         Драги вјерници, Црква од свакога по прописима тражи "путника примити" - дакако света теолошка знаност подразумијева под тиме путника, оног који путује од своје куће до циља из којег се својој кући враћа.

         У овом случају ради се о тзв. имигрантима најчешће мушкарцима, војним дезертерима, који се нису хтјели одазвати позиву легалне државне власти на обрану своје домовине, као и сумњивим кретањима жена и дјеце у циљу насељавања еуропских културних земаља. Они нису спремни прихватити нашу традицију, обичаје и културу.

         Стога се позивљу сви жупљани да никога не примају у своје куће, не дају храну, воду и преноћиште, те смјеста редарственој власти пријаве све оне који нису им познати или непознати пролазе нашим државним територијем јер они представљају непосредну опасност не само Хрватском народу већ и Еуропи. Хрватска је 500 година била предзиђе кршћанства и бранитељица Еуропе од исламског кривовјерја. Наставимо даље ову традицију и сачувајмо Еуропу од најезде исламске илегалне имиграције.

         Нека они (западне велевласти) који су у тим земљама направили проблеме и који су потакли и потичу илегалну имиграцију ријеше проблеме а не да их ми рјешавамо“, написао је Томић.

          Он је објаву у међувремену уклонио.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари