Човић у Дрвару: Не бисмо ушли у Савет министара БиХ без СНСД

ЛИДЕР ХДЗ БиХ ЋЕ ВЕЋ У ПОНЕДЕЉАК ЗАТРАЖИТИ ОТВАРАЊЕ РАСПРАВЕ О ИЗБОРНОМ  ЗАКОНУ

* „Овај простор ћемо издвојити као подручје интереса Републике Хрватске из више разлога јер је и граница с те стране. Међутим, и ми морамо то урадити с нивоа кантоналне Владе, па онда са виших нивоа власти за људе који овде живе - да им олакшамо живот, да се не одлази с ових простора“

______________________________________________________________________

        ДРАГАН Човић, председник ХДЗ БиХ, најавио је да ће Хрватски народни сабор (ХНС) у понедељак упутити допис којим ће покренути расправу о Изборном закону.

        „Ићи ћемо са иницијативом ХНС-а према нашим партнерима с којима желимо размишљати о будућности БиХ, посебно Федерације БиХ (ФБиХ). Већ у понедељак с једним дописом ћемо покренути расправу о Изборном закону", изјавио је Човић новинарима у Дрвару након седнице Председништва ХНС-а.

        На питање да ли би ХДЗ ушао у нови Савет министара БиХ без СНСД, Човић је одговорио да не би.

        Рекао је да је на седници Председништва ХНС-а постигнут договор о јединственом деловању ХНС-а када је реч о политичким аранжманима, без остављања простора за било какве подјеле.

        „Али основа свега је да конкретним обиласцима издвајамо проблем по проблем те да са ентитетског и кантоналног нивоа помогнемо. Наравно да ћемо овај простор издвојити као подручје интереса Републике Хрватске из више разлога јер је и граница с те стране. Међутим, и ми морамо то урадити с нивоа кантоналне Владе, па онда са виших нивоа власти за људе који овде живе да им олакшамо живот, да се не одлази с ових простора“, истакао је Човић.

        Он је нагласио да ће подржати изградњу ауто-пута код Модриче и Гаревца, те помоћи и подржати привреду становника тог подручја, а посебно Хрвата, преноси „Аваз“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари