Вучић међу званицама на Шредеровој петој свадби у Берлину

БИВШИ НЕМАЧКИ КАНЦЕЛАР ЖЕНИ СЕ 25 ГОДИНА МЛАЂОМ КОРЕЈАНКОМ

* Кремљ објавио да је Владимир Путин добио Шредерову позивницу али да највероватније неће моћи да се одазове

_______________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић добио је позив од бившег немачког канцелара Герхарда Шредера да му буде почасни гост на свадби, коју, после венчања са Корејанком Сојеон Ким , приређује 5. октобра у Берлину, потврђено је Танјугу у кабинету председника Србије.

         Свадба бившег немачког канцелара, а сада бизнис консултанта и члана управе руске енергетске компаније Росњефт, окупиће, према писању немачке штампе и друге ВИП званице, као и велики број политичара са разних страна света.

         Позив председнику Србије не чуди, имајући у виду да Шредер негује дугогодишње пријатељство са Вучићем, којег је у више наврата подржао, доласком у Београд, и у предизборним кампањама.

         Шредер се, иначе, 2. маја у Сеулу оженио својом сапутницом Сојеон Ким, а свадбу је заказао за 5. октобар у Берлину.

         За Шредера је то пети брак, а за његову 25 година млађу супругу, иначе преводиоца, други.

         Шредер и његова нова супруга упознали су се на једној међународној привредној конференцији пре две године, у време када се бивши канцелар, после 19 година брака, развео од тадашње супруге Дорис.

         Иначе, Дорис Шредер је, на Фејсбуку, раније објавила да је „госпођа Ким на јесен 2016. била повод, ако не и једини разлог, за коначан разлаз”.

         Свадба, како је најављено, биће организована за породицу и пријатеље у елитном хотелу покрај Бранденбуршке капије, а међу гостима, према спекулацијама немачких медија, могао би се наћи и Путин, сад већ, после венчања аустријске министарке Карин Кнајсел, „искусни” међународни гост.

         Из Кремља је поручено да за сада шеф руске државе нема такве планове.

         Шредер и његова нова супруга већ су разаслали позивнице, написане на немачком и корејском.

         (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари