Звиздић: Надам се да Народна скупштина РС неће предалеко отићи у својим закључцима

ПОЗВАО НА СУЗДРЖАНОСТ И „РАД У ИНСТИТУЦИЈАМА БиХ“ – УЗДА СЕ У „БОСАНЦЕ И ХЕРЦЕГОВЦЕ“

* Моја прва порука је да покажемо суздржаност, да идемо ка дијалогу, али ако се ово настави - наравно да ће се снаге које воле БиХ одупрети унутар система“

___________________________________________________________________

        ДЕНИС Звиздић, потпредседник СДА и председавајући Представничког дома БиХ, казао је да се нада да Народна скупштина РС неће далеко отићи у својим закључцима, те је позвао на рад у институцијама.

        Казао је да је БиХ држава ранвоправних народа, европска држава, антифашистичка и да ће се наћи довољно оних који воле БиХ да „зауставе ове блокаде“.

        Позвао је на суздржаност, на дијалог који је једини инструмент за постизање квалитетних политичких решења.

        „Позивам да покажемо политичку позитивну вољу због грађана БиХ, због кључних спољнополитичких циљева БиХ, а то су пре свега евроатлантске, посебно европске интеграције. И ево када смо након годину дана коначно профункционирали на нивоу БиХ, мислим да ће се безразложно, антиуставно и на бази исхитрених политичких циљева и жеља поново нанети велика штета и европском путу БиХ и економском развоју БиХ, и међународном угледу БиХ и коначно побољшању живота свих грађана БиХ, са фокусом на амбијент за останак младих људи“, казао је Звиздић.

        Позвао је да се „престане са политичким уценама и блокадама, јер из непосредне прошлости знамо да такви поступци – блокаде и уцене -неће дати никакав резултат у политичком амбијенту и у односима у БиХ“.

        „Снаге које воле ову државу, којима је она једина домовина, Боснаци и Херцеговци, довољно су снажне да се одупру било каквој врсти уставне блокаде. Моја прва порука је да покажемо суздржаност, да идемо ка дијалогу, али ако се ово настави - наравно да ће се те снаге одупрети унутар система“, рекао је Звиздић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари