Венецуела назвала Америку најразорнијом империјом у историји

ВЛАДА У КАРАКАСУ ОСУДИЛА И ОДБАЦИЛА АТАК САД НА СВОЈУ АВИОКОМПАНИЈУ „КОНВИАСА“

* Оценила да Вашингтон настоји да угуши венецуелански народ и ограничавањем његовог права на националну и међународну мобилност, као и угрожавањем ваздухопловне сигурности читаве земље

_______________________________________________________________________

          БОЛИВАРСКА Република Венецуела оштро одбацује нови напад Владе Сједињењих Америчких Држава и њену империјалистичку машинерију уперену против венецуеланског народа, демократских институција и државних фирми, а нарочито незакониту и сулуду меру коју диктира Министарство финансија Сједињених Држава против наше националне авиокомпаније Конвиаса.

          Ова недопустива и безочна агресија има за циљ да погоди венецуеланску авиокомпанију која пружа јавну услугу како венецуеланском народу, тако и другим народима.

          Уз помоћ ове нове једностране, екстериторијалне насилне принудне мере којом се крше међународно право и међународни споразум о ваздушном саобраћају, Трампова администрација предузима још један корак у повећању агресије на венецуелански народ.

          Поред комерцијалних операција, ова империјалистичка мера има за циљ да утиче на хуманитарну политику Владе Боливарске Републике Венецуеле. Реч је о плану повратка у домовину венецуеланских миграната који се налазе у незавидној ситуацији у целом региону, као и о мисији Чудо која представља медицински програм за превожење пацијената ради прегледа, офтамолошких операција и лечења.

         Овим мерама се настоји угушити венецуелански народ, путем ограничавања његовог права на националну и међународну мобилност, као и угрожавања ваздухопловне сигурности читаве земље.

          Међутим, Боливарска Влада, запослени, кабинско особље и административно особље авиокомпаније Конвиаса, потврђују своју устрајну вољу да наставе да служе венецуланском народу, као и другим народима света.

         Данашњи напад најразорније империје познате човечанству управо ће учинити да Венецуела истраје у својој намери да ојача своју посвећеност миру, солидарности и изградњи бољег и праведнијег света.

         (саопштење Владе Венецуеле)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари