У Кијеву откривено како је врх Украјине помагао Хилари Клинтон против Доналда Трампа

ОТКРИВЕНО И КАКО ЈЕ АМЕРИЧКА АМБАСАДА НАРЕЂИВАЛА УКРАЈИНСКИМ ФУНКЦИОНЕРИМА

* Украјинска компанија Burisma Holdings исплатила 16,5 милиона долара групи у којој је био и Хантер, син Џоа Бајдена. Бивши државни тужилац Украјине, Јуриј Луценко, тврди да је хантер добио милион долара

________________________________________________________________

        УКРАЈИНСКИ посланик Андреј Деркач објавио је документе који сведоче да је амбасада САД у Кијеву вршила притисак на истражне органе његове земље.

        Објавио је да је Гизо Углава, први заменик шефа Националног антикорупционог бироа Украјине (НАБУ), неколико година америчким амбасадорима достављао „тајне податке“.

        Тврди и да је сарадница НАБУ Полина Чиж добила налог од амбасаде САД да јој достави податке против Николаја Злочевског, министра екологије и власника компаније Burisma Holdings.

        Деркач је објавио и суме које су појединци добили од компаније Bursima.

        Сасвим конкретно: да су Хантер Бајден (син Џоа Бајдена), Александар Квасневски, Алан Аптер и Девон Арчер добили 16,5 милиона долара.

        Бивши државни тужилац Украјине Јуриј Луценко иступио је са тврдњом да је Хантер Бајден добио милион долара.

        У међувремену се на интернету појавио снимак  разговора из 2016-те директора НАБУ Артјома Ситника у којем он сабеседницима (Кољи и Ивану) признаје да је заинтересован да на тадашњим председничким изборима у САД победи Хилари Клинтон.

        Ситник у истом разговору наглашава да је Украјина „намерно затворила информације о Клинтоновој, а открила их о (тадашњем шефу Трамповог изборног штаба) Полу Манафорту“.

        Ситник се мешао у америчке изборе на страни демократа. И тиме што је демократама открио колико је Манафорт у Украјини примио новца из црних фондова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари