Траже владу националног спаса, повређених већ преко хиљаду

ДЕМОНСТРАНТИ У КАИРУ И ДАЉЕ ДРЖЕ ЦЕНТРАЛНИ ТРГ И ПОКУШАВАЈУ ДА ОСВОЈЕ МИНИСТАРСТВО ПОЛИЦИЈЕ

  • Демонстранти полицајце гађају каменицама и „молотовљевим коктелима“, а ови узвраћају сузавцем, пендрецима и гуменим мецима. Министарство здравља Египта саопштило је да се број повређених на обе стране попео на 928, али незванични подаци говоре да се та бројка примиче 1100

        У КАИРУ, главном граду Египта, још траје мали грађански рат. Неколико хиљада демонстраната још под пуном контролом држе централни трг Тахрир и одатле покушавају да продру до седишта Министарства унутрашњих послова премa којем све прилазе – а нарочито Улицу Мустафе Махмуда – бране јаке полицијске снаге.

        Демонстранти полицајце гађају каменицама и „молотовљевим коктелима“, а ови узвраћају сузавцем, пендрецима и гуменим мецима. Министарство здравља Египта саопштило је да се број повређених на обе стране попео на 928, али незванични подаци говоре да се та бројка примиче 1100.

        Учесници протеста, којим неко дoвoљно моћан диригује из позадине, извикују пароле против националне армије и шефа Највишег савета оружаних снага маршала Хусеина Тантавија и траже да војска одмах препусти власт у земљи цивилима.

        Најрадикалнији међу њима чак траже распуштање Највишег савеза оружаних снага и формирање „ванредне владе за спас Египта“.

        Нереди су избили и у Александрији где је такође (као и дан раније у Каиру) пала прва жртва.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари