Трамп игнорисао питање да ли је расиста, а за Лутера Кинга рекао да је велики амерички херој

ПРИЗНАО ЈЕДИНО ДА ЈЕ НА САСТАНКУ О УСЕЉАВАЊУ КОРИСТИО „ОШТАР РЕЧНИК”

          ПРЕДСЕДНИК Сједињених Држава Доналд Трамп није хтео данас да одговори на питања о коришћењу „вулгарног речника” када је говорио о земљама из којих у САД долазе мигранти, попут Хаитија и афричких држава.

          Новинари су Трампа то питали у Белој кући током потписивања прокламације у част Дана Мартина Лутера Кинга Јуниора. За тог афроамеричког борца за људска права убијеног 1968. године Трамп је рекао да је “велики амерички херој”, наводи Асошиејтед прес.

          Амерички председник није одговорио на неколико питања о јучерашњем инциденту, укључујући и питања да ли је расиста.

          Рекао је да је за Мартина Лутера Кинга Јуниора “кључна била љубав” и да њега САД славе због “заузимања за очигледну истину до које је Американцима толико стало да су сви људи створени једнаки од Бога, независно од боје коже или места рођења”.

          Трамп је данас на Твитеру негирао да је користио увредљиве изразе за афричке и латиноамеричке земље, али је признао да је на састанку о имиграцији користио оштар речник.

          Трампову изјаву су критиковале Уједињене нације и афричке државе. Бела кућа претходно није негирала да је Трамп користио вулгарне речи на јучерашњем састанку.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари