САРКОЗИ: Не плаши ме истина о резултатима првог мандата

У БОРБИ ЗА ДРУГИ ПРЕДСЕДНИЧКИ МАНДАТ,

НА ПРЕДИЗБОРНОМ МИТИНГУ У МАРСЕЈУ

Митингу у Марсеју

  • Саркози жестоко напао свог највећег ривала на предстојећим председничким изборима, бившег лидера социјалиста Франсоа Оланда, рекавши да је реч о лажову који неће презати ни од чега да би победио
  • Саркози рекао да је продужење радног века и смањење броја запослених у јавним службама било апсолутно неопходно и закључио: „Преузимам одговорност за те тешке одлуке, али да их нисам донео, где бисмо данас били. То је право питање које себи треба да поставимо“

        МАРСЕЈ, (ФоНет) - Председник Француске Никола Саркози изјавио је данас на предизборном митингу у Марсеју да га „истина не плаши“ и истакао да су непопуларне мере које предузима неопходне да би се Француска заштила од дужничке кризе.

       На првом великом скупу у оквиру предизборне кампање Саркози је жестоко напао свог највећег ривала на предстојећим председничким изборима, бившег лидера социјалиста Франсоа Оланда, рекавши да је реч о лажову који неће презати ни од чега да би победио.

       Саркози је у среду саопштио да ће се кандидовати за други председнички мандат, али са незапосленошћу која је достигла десет процената и привредом која једва бележи симболичне позитивне стопе раста, шансе му не изгледају сјано, а анкете показују да Оланд има знатно већу подршку бирача.

       На данашњем скупу у Марсеју, Саркози је рекао да је продужење радног века и смањење броја запослених у јавним службама било апсолутно неопходно.

       „Преузимам одговорност за те тешке одлуке, али да их нисам донео, где бисмо данас били. То је право питање које себи треба да поставимо“, рекао је Саркози, преноси АП.

       С тим у вези, председник Француске је своје суграђане подсетио на проблеме кроз које пролазе Грчка, Шпанија, Италија, па чак и САД, где велики број људи остаје без кућа јер не може да отплаћује кредите.

       Одговарајући на оптужбе противкандидата да је главни кривац за посртање економије, Саркози је рекао да је у сваком тренутку спреман да брани сваку своју одлуку.

       „Истина ме не плаши“, рекао је Саркози, најавивши жестоку борбу у предизборној кампањи.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари