Запад не зна шта ће са људском душом, а Исламска држава мами душе из целог света

МОРАМО СЕ ПРОМЕНИТИ ДА НАС АЛ-БАГДАДИЈЕВ КАЛИФАТ

НЕ УНИШТИ ПОД СВОЈИМ ЦРНИМ БАРЈАЦИМА

Пуцњава у Сан Бернардину

  • Оних двоје из Калифорније, из Сан Бернардина: жена је била у калифату, заклела се преко интернета калифи Ал-Багдадију. То што га она лично не познаје и што му није уручила писмену изјаву нема никаквог значења. Она се заклела, то је довољно. Они који истински верују са тим стварима се не шале
  • Обратите пажњу, калифат мудро удовољава тежњи савременог човека за жртвовањем. Заклињући се калифи, човек своју душу даје. Западна цивилизација не зна шта да ради са људском душом, душу отворено одбацују. А калифат узима душе
  • Само, они из Исламске државе су црна помрчина. Зато што захтевају потчињавање, оне који се не потчине уништиће. Они ће уништити све друге форме живота. Са њима се не сме договарати. Зато што су они црна помрчина. Они људе преобраћају у ропство. То је за човечанство већ друго звоно после хитлеризма
  • А ми у Русији немамо систем размишљања и веровања, који је способан да се супротставља. Постоји груби олигархјски, либерални капитализам у којем је човек човеку хуља. Наравно, овога пута ћемо победити, али треба брзо одустајати од националних егоизама, проповедати више једнакости, обраћати се људским душама
Пише: Едуард ЛИМОНОВ
 

        МОРАМ да признам да сам их у почетку омаловажавао.

        Збуниле су ме њихове сандале, браде и широке панталоне на ветру и црни барјаци дечје пиратске републике. Аутомати су изгледали као играчке, они као да су режирали рок-оперу у ирачкој и сиријској пустињи.

        Одсечене главе Американаца и Јапанаца такође ми нису много значиле. Искрено говорећи, ја нисам обожавалац Американаца, Јапанци ми се такође не допадају. Они су (Јапанци) током Другог светског рата убили 17 милиона у Азији, нисам нарочито желео да их жалим.

        Међутим, када је калифат разнео наш авион из Шарм ел-Шејха (разуме се, свој народ је најближи), схватио сам да ми имамо посла са ђаволским мноштвом.

        Наравно, ми их бомбардујемо у Сирији и прилично смо их притегнули, али као одговор - они мудро долазе тамо где их не очекују.

        Појавили су се у Малију, на другом континенту. Ударили по француском Паризу, у само срце, 130 лешева. Двоје њихових самоубица пострељали су у Калифорнији 14 људи. У лондонском метроу њихов психопата искочио је са косом смрти и узвицима: „За Сирију!“.

        Ипак, главно је што се по медијима пронела вест да је калифат заузео четири провинције на истоку Авганистана.

        Као прво, то је поред нас, а то је Централна Азија где старе још совјетски Каримов и Назарбајев и само треба принети шибицу, све ће планути!

        Америчка армија још остаје у Авганистану, али је ње тамо мало, а кадар талибанских формација вероватно лако прелази под барјаке црног калифата (узгред, који је резон наших медија да замене Исламску државу са ДАИШ, како се она назива по-арапски? Они су основали калифат, они имају калифу Ал-Багдадија - значи, зовите их калифат, то је њихов ендоним).

        Из Овалног кабинета у Белој кући Барак Обама обратио се преко телевизије јавности.

        Он је говорио о Авганистану, говорио је и о Сирији.

        Он је изнео бесмислен, ако ћемо отворено, глуп предлог. Он је изјавио: „Прекид ватре у Сирији омогућиће САД, њиховим савезницима и Русији да се боре са бојовницима Исламске државе“.

        А Исламска држава, да ли ће такођепрекинути ватру? Не, наравно, неће прекинути. Она ће кренути у офанзиву на оне који су прекинули ватру, да их убија, да осваја територије.

        И други учесници тог хаотичног грађанског рата са примесом интервенција неће престати да се међусобно убијају, прецизније, сви неће престати да убијају све. Тек кад се победи калифат - биће могуће да се уз велики труд организује прекид ватре.

        Јасно је да је Обама био дужан да нешто предложи. Али, зашто предлагати неоствариву бесмислицу?

        Да би у свету рекли: „Ето, председник Сједињених Држава изнео је предлог!“

Барак Обама

        И рекли су. И сав свет је проницљиво прогунђао и климнуо главом, јер он је Председник тих истих Сједињених Држава!

        Међутим, човек је извалио глупост.

        А то што је калифат отворио још један фронт, већ сам ђаво зна који по реду - још једно место гангрене које се појавило на карти света - Обама се потрудио да не примети зато што он искрено не зна шта да ради са калифатом у Авганистану. Он се спремио да повуче трупе из Авганистана и већ је извео већи део, он је то обећао бирачима, а шта сад, да враћа трупе назад?

        Видећете, сада ће САД настојати да не виде калифат у Авганистану. Међутим, он ће их приморати да га виде. 

        Оних двоје из Калифорније: жена је била у калифату, заклела се преко интернета калифи Ал-Багдадију. То што га она лично не познаје и што му није уручила писмену изјаву нема никаквог значења. Она се заклела, то је довољно. Они који истински верују са тим стварима се не шале.

        Обратите пажњу, калифат мудро удовољава тежњи савременог човека за жртвовањем. Заклињући се калифи, човек своју душу даје. Западна цивилизација не зна шта да ради са људском душом, душу отворено одбацују.

        А калифат узима душе.

        Он је око себе окупио оне који су незадовољни на овој планети. Није још све незадовољне, и тешко да ће окупити све, али јесте многе, и као што видимо, он је интернационалан 100%. Бескрајно широк у времену и простору, није вам то убога шенгенска виза.

        Зашто су они црна помрчина?

        Они су црна помрчина зато што захтевају потчињавање, оне који се не потчине уништиће.

        Они ће уништити све друге форме живота.

        Са њима се не сме договарати. Зато што су они црна помрчина. Они људе преобраћају у ропство.

        То је за човечанство већ друго звоно после хитлеризма.

        А ми немамо систем размишљања и веровања, који је способан да се супротставља.  Постоји груби олигархјски, либерални капитализам у којем је човек човеку хуља.

        Наравно, овога пута ћемо победити, али треба брзо одустајати од националних егоизама, проповедати више једнакости, обраћати се људским душама. Ја желим да кажем да калифат својим безграничним насиљем подстиче савремену цивилизацију да се промени.

        Или ће нас они уништити под барјаком дечје пиратске републике.

        Превела Ксенија Трајковић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари