Трамп чини оно што жели Путин, али није он Путинов „корисни идиот“ већ његови противници

ПРЕДСЕДНИКА СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА ЛИБЕРАЛИ И ГЛОБАЛИСТИ ОПТУЖУЈУ ВЕЋ И ЗА - ВЕЛЕИЗДАЈУ

  • Доналд Трамп не предлаже ништа што би било супротно америчким интересима. Његови планови противрече једино плановима глобалне елите. Оних снага код којих бес изазива и сама помисао на то да је на власт у САД дошао њихов противник, човек који жели да САД претвори у националну државу
  • Оптужују га: „Трамп чини оно што жели Путин“. Треба признати да је то истина. Трамп заиста жели да САД поново буду национална држава, а не светски диктатор и база за градњу прво „уједињеног Запада“, а потом и „јединственог човечанства“. А Путин жели - то исто
  • У овоме је потребно једно прецизирање: Трамп засад само покушава а почне да ради оно што жели Путин, али му то никако не дозвољавају. А Путин већ поодавно ради оно што тек жели да учини Трамп - мења светски поредак. И, наставиће да га мења - заједно са Трампом или без њега
  • У својој борби са Трампом - атлантистичке елите не сметају Русији да ствара нови светски поредак, него јој у томе помажу. Јер, покушавајући да заустави ход историје, то јест - да сруши Трампа, амерички естаблишмент још више расклиматава и „амерички свет“ и саму зграду Сједињених Држава

Пише: Петар АКОПОВ

       „ОВО што ради Трамп са Русима или је наивност, или незнање, или страх“, - пресудио је бивши директор CIA Џон Бренан.

        „Трамп издаје своју земљу“, „Лаки плен Русије: председник се претворио у опасног идиота“, - пише америчка штампа.

        Председника САД, ево, директно оптужују за велеиздају. Изгледа: не смо у корист Русије.

        То што је Трамп у Данангу, у Вијетнаму, избегао званични сусрет са Путином - ни за јоту није смањило нападе на њега који долазе са страница штампе и из естаблишмента.

        Због јавно изнетих утисака о свом вијетнамском разговору са Путином суочио се са правим оптужбама на свој рачун. А само је испричао да је Путин поново порицао да се Русија на било који начин мешала у америчке изборе.

        Још је додао: „Сви знају да никакве завере (са Русијом) није било. То је фалсификат у режији демократа. То је апсолутно наручено. Срамота је што нешто такво може уништити веома важне потенцијалне односе међу двема земљама - веома важним земљама“.

        За ове речи су га одмах оптужили да не верује америчким тајним службама већ - руским.

        Он је на то одреаговао контром да су Бренан, донедавни координатор америчких шпијунских служби, Џејмс Клепер, као и бивши директор FBI, Џејмс Коми, „обични интриганти“.

        Сенатор Џон Мекејн му одмах потом поручио да се не може истовремено говорити „Америка изнад свега“ и истовремено речима „пуковника КГБ“ (Путина) веровати више него „америчкој обавештајној заједници“.

        Уследили су нови наслови у водећим либералним листовима попут овог у New York Times: „Стајање на страни непријатеља“ који Трампа отворено оптужује за велеиздају.

        Чарлс Блоу у New York Times-у својим читаоцима сугерише:

        „Путин жели да изгледа као неко ко је потпуно невин, а Трамп жели да га сматрамо легитимним председником. Само, и једно и друго - није истина“.

        У Washington Post-у Џенифер Рубин почиње текст речима: „Ауторитаризам, нарцисизам и расизам председника Трампа прете нашој демократији, а његова лаковерност је опасна за нашу националну безбедност“.

        Рубин цитира и овај део текста Клинта Вотса, бившег специјалног агента FBI:

        „Утицај Русије на Трампа највероватније потпада под оно што је Медлин Олбрајт назвала корисним идиотом. Он је ватрени Путинов поклоник... Руска шпијунажа је деценијама по целом свету трагала за људима који су подложни манипулацији и који су спремни да служе њеним интересима“...

        Трамп је на све ово одреаговао преко Твитера: „Када ли ће сви мрзитељи и глупани схватити да су добри односи са Русијом - добро, а не лоше?“

        Додао је да он верује америчких тајним службама.       

        Односно: да не оспорава њихов извештај о „руском мешању“, али да се не слаже да је то „мешање“ нарочито утицало на прошлогодишње изборе и, поготово, да он није био ни у каквој завери са Москвом.

        У тим Трамповим речима нема шизофреније... Али, за оне који га нападају - сви његови маневри немају никакав значај

        Поново се огласио Клепер и устврдио да Трамп - умањивањем значаја „руског мешања“ - ствара претњу националној безбедности која је „крајње опасна и погибељна по САД“..

        Још је подвукао: „Чини ми се да сада и Кинези и Руси сматрају да Трампа могу вући за нос“.

        Трамп наиван? То је напросто смешно. Све што је радио до избора за шефа државе искључује такву могућност.

        Трамп некомпетентан - наиван спољној политици?

        Не само да је он можда амерички председник који понајбоље познаје свет (можда су га боље познавали једино Никсон и Буш-старији), а још око себе има Кисинџера као консултанта и Рекса Тилерсона као државног секретара.

        Трамп се боји? Путина има компромитујуће ствари против Трампа?

        Па зар бивши директор CIA заиста верује у оно што је о Трамповим московским „подвизима“ скупио бивши агент британске шпијунаже? Ако верује - онда је то поразно по ниво америчких тајних служби. А ако не верује - онда или искрено не схвата Трампове мотиве у ставовима према Русији или поводом тих мотива смишљено лаже.

        Несхватање се лако одбацује јер Трамп не предлаже ништа што би било супротно америчким интересима. Његови планови противрече једино плановима глобалне елите. Оних снага код којих бес изазива и сама помисао на то да је на власт у САД дошао њихов противник, човек који жели да САД претвори у националну државу.

        Зато и нису у стању да смисле ништа боље од оптуживања Трампа да је „корисни идиот“ свог главног противника у незападном свету - Владимира Путина.

        „Трамп чини оно што жели Путин“. Треба признати да је то истина. Трамп заиста жели да САД поново буду национална држава, а не светски диктатор и база за градњу прво „уједињеног Запада“, а потом и „јединственог човечанства“. А Путин жели - то исто.

        Само потребно је једно прецизирање: Трамп засад само покушава а почне да ради оно што жели Путин, али му то никако не дозвољавају. А Путин већ поодавно ради оно што тек жели да учини Трамп - мења светски поредак.

        И, наставиће да га мења - заједно са Трампом или без њега.

        У својој борби са Трампом - атлантистичке елите не сметају Русији да ствара нови светски поредак, него јој у томе помажу.

        Јер, покушавајући да заустави ход историје, то јест - да сруши Трампа, амерички естаблишмент још више расклиматава и „амерички свет“ и саму зграду Сједињених Држава.

        Утолико ба оне који ударају на Трампа треба сматрати „корисним идиотима“. Не само Путиновим. Они су то и за „остатак човечанства“.

        Они, за разлику од Трампа, о добру Америке опште не размишљају.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари