Сара узима и кауцију од флаша, Бењамин за кабину за спавање у авиону дао $127.000

БРАЧНИ ПАР НЕТАЊАХУ - РАСИПНИЦИ О ДРЖАВНОМ ТРОШКУ И СИТНЕ ДУШЕ

     Сара и Бењамин Нетањаху

  • Државни контролор Jосеф Шапира у извештаjу навео велике суме jавног новца потрошене на храну, намештаj и одржавање башти у званичноj резиденциjи супружника Нетањаху и њиховој приватној кући у граду Цезареjи на обали Средоземног мора
  • Бивши члан послуге Mени Нафтали поднео тужбу у коjоj тврди да се према њему нису односили како ваља и да га jе Сара Нетањаху вербално малтретирала. Навео да га је назвала у три сата ноћу да се жали како jе купио млеко у пластичноj кеси уместо у тетрапаку

        САМО месец дана пре општих избора, израелски премиjер Бењамин Нетањаху суочио се са новим скандалом, након што jе државни контролор обjавио данас да се прекомерно трошило на премиjерове резиденциjе.

        Нетањахуова супруга Сара се у исто време суочила с новим критикама да jе ситничава и могућом оптужбом за безбедносни прекршаj након што се на jедном видео снимку жалила на оронулу кухињу у званичноj резиденциjи у Jерусалиму.

        Нетањахуови противници иначе покушаваjу да прикажу како живи раскошно и да нема осећаjа за проблеме просечних Израелаца. 

        Његови савезници су те оптужбе љутито одбацили, означивши их настоjањима да се скрене пажња с озбиљних изазова коjи се тичу безбедности земље.

        Kонтролор Jосеф Шапира jе у свом извештаjу навео велике суме jавног новца потрошене на храну, намештаj и одржавање башти у званичноj резиденциjи супружника Нетањаху и њиховог приватног дома у граду Цезареjи на обали Средозменог мора.

        Tакође jе наведено да jе Сара Нетањаху себи узимала депозит од враћених боца купљених за званичне вечере и ручкове.

        Нетањахови су и раниjе били изложени таквим критикама, подсећа Aсошиjетед прес и додаjе да jе Нетањаху познат као љубитељ цигара и коњака у друштву, док jе његова супруга на удару због скупих навика и наводног насилног понашања према послузи.

        Супружници оптужуjу израелске медиjе за лов на вештице против њих. У издатом саопштењу Нетањаху jе рекао да поштуjе налазе контролора и обећао да ће применити препоруке како би се узалудни трошкови смањили. У исто време он jе критиковао медиjску кампању, за коjу jе рекао да покушава да га збаци с власти.

         „Aпсолутно не постоjи индикациjа ни о каквом нападу на jавни итнегритет и сигурно нема индикациjе о било кавом криминалном преступу”, рекао jе он. 

        Бивши члан послуге поднео jе тужбу у коjоj тврди да се према њему нису односили како ваља и да га jе Сара Нетањаху вербално малтретирала. 

        Mени Нафтали каже да га jе она назвала у три сата ноћу да се жали како jе купио млеко у пластичноj кеси уместо у тетрапаку. У другом случаjу га jе грдила што jе цвеће у вази старо jедан дан.

        Нетањаху jе рекао да су трошкови значаjно опали у две године после одласка Нафталиjа, за кога jе рекао да jе био огорчен бивши jавни службеник.

        Tоком година обjављивани су извештаjи у високоj цени одржавања резиденциjа, чишћења, намештаjа, одеће и шминке, као и 127.000 долара из jавних фондова потрошених на специjалну кабину за спавање у авиону.

        Избили су на видело и претерани трошкови за миришљаве свеће и сладолед с укусом пистаћа.

        Петнаестоминутни видео снимљеним са циљем да се види како Нетањахуови не живе раскошно постављен jе на Феjсбук у петак, неколико дана пре извештаjа контролора.

        На снимку Сара Нетањаху открива дизаjнеру ентириjера Mошику Галамину скроман дом у коме су оштећена врата и прозори, теписи извецани, лампе прашњаве и како се гули фарба са зидова.

        Oна наглашава како нису имали новца да уреде резиденцjу за посету председника СAД Барака Oбаме коjи jе морао да седи на каучу умрљаном кафом.

        Галамин, водитељ популарног TВ шоа о преуређењу домова, рекао jе да jе он финансирао снимање, што су опозициони посланици означили кршењем закона о финансирању израелских кампања.

        Бивши шеф израелске безбедносне службе Шин Бет jе филм означио озбиљним кршењем безбедности, додавши да би терористичке групе платиле велику суму да дођу до таквог увида у дом израелског премиjера. Mожда иронично или не у позадини снимка чула се музика из сериjе Kућа карата .

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари