Погледајте како бомбардери Ту-22м3 туку положаје ИД око „сиријског Стаљинграда“

ГУБИ НА ЗАПАДУ СИРИЈЕ, ПА УБАЦУЈЕ У БОРБУ

ЈОШ 2.000 БОЈОВНИКА ДА ЗАУЗМЕ ДЕЈР-ЕЗ-ЗОР

 

        НАЧЕЛНИК Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага РФ - генерал Сергеј Рудској - саопштио је да се Исламска држава спрема да заузме важан сиријски град Дејр-ез-Зор који је административни центар истоимене провинције.

        Тај град је поодавно опкољен и његов гарнизон се „туче до последњег“. Зазо је Дејр-ез-Зор већ назван „сиријским Стаљинградом“.

        Рудској је истовремено навео да је војни врх ИД у околину тог града већ пребацио 2.000 бојовника са свом потребном ратном техником.

        Мотиве екстремиста је објаснио једном једином реченицом: „Исламска држава је на западу Сирије већ изгубила иницијативу. Сиријска армија је последњих дана ослободила 28 насеља у провинцији Латакија, укључујући и Ар-Рабију која је стратешки важна за даљу офанзиву владиних снага. Зато је ИД одлучила да се сконцентрише на заузимање опкољеног Дејр-ез-Зора“.

        Руски Генералштаб је одмах одлучио да овоме парира. Према речима Рудскоја, далеколетни бомбардери Ту-22м3 су за два дана - узлећући са територије Русије - извели 18 борбених летова за време којих су тукли позиције ИД око Дејр-ез-Зора.

        Погледајте како бомбардери Ту-22м3 узимају бомбе, узлећу и - прелетевши по 2.000 километара - изручују их на борбене положаје исламиста око Дејр-ез-Зора.

        Руска авијација је, иначе, за три протекла дана тукла 484 објекта војне инфраструктуре ИГ и других терористичких формација у Сирији.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари