Нетањаху тражи од Трампа, Меј и Макрона да ударе на Иран – као што су на Сирију

УДАРИЛИ БИ ОНИ ВЕЋ ДА ИРАН НИЈЕ ОЗБИЉНА РАКЕТНА СИЛА И ДА И НЕМА С-300

  • Израелски премијер задовољан што је Доналд Трамп дао Француској, Великој Британији и Немачкој рок до 12. маја да поправе нуклеарни споразум с Ираном, потписан 2015. године. Уз претњу: да ће се САД – у супротном - повући из тог споразума

          ПРЕМИЈЕР Израела Бењамин Нетањаху оценио је да је одлучност какву су показале САД, Велика Британија и Француска, кажњавајући сиријског председника Башара Асада због наводне употребе хемијског оружја, потребно показати у спречавању терористичких држава и организација да достигну нуклеарну способност.

          Он је на данашњој седници Владе Израела рекао да је то пренео британској колегиници Терези Меј у разговору у суботу увече.

          Нетањаху је алудирао на Иран, наводе израелски медији и подсећају да је председник САД Доналд Трамп дао Француској, Великој Британији и Немачкој рок до 12. маја да поправе нуклеарни споразум с Ираном, потписан 2015. године.

          Ако се не измени на задовољавајући начин, Трамп је упозорио да ће се повући из споразума.

          Израелски лидер је поновио да његова земља у потпуности подржава Трампову одлуку да делује против употребе хемијског оружја, додавши да је похвалила учешће Француске и Велике Британије у операцији.

          "Важна је међународна порука, која је дата нападом, да не постоји толеранција за употребу неконвенционалног оружја. Додао сам да је потребно да се та политика примени и у спречавању терористичких држава и организација да прибаве нуклеарне способности", рекао је Нетањаху.

          Он је такође упозорио да је Иран главни извор нестабилности у региону и да Асад мора разумети да када допусти да се та земља и њени савезници војно учврсте у Сирији доводи у опасност Сирију и читав регион.

          (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари