КОРЕА: Нису изручили Пиночеа, а Асанжа би јер није користио кондом

ПРЕДСЕДНИК ЕКВАДОРА ПОРУЧИО ЛОНДОНУ ДА У 90 ОДСТО ЗЕМАЉА НИЈЕ КРИВИЧНО ДЕЛО ОНО ШТО ШВЕДСКА ПРИПИСУЈЕ ОСНИВАЧУ ВИКИЛИКСА

        ПРЕДСЕДНИК Еквадора Рафаел Кореа изјавио је да се оно што Шведска ставља на терет оснивачу Викиликса Џулијану Асанжу у било којој другој земљи не би уопште сматрало кривичним делом.

        Кореја је у интервјуу за британски „Сандеј тајмс“ рекао да оптужбе против Асанжа (за сексуалне нападе) „не представљају кривично дело у Латинској Америци“ и нису уопште утицале на одлуку Кита да донесе одлуку о азилу.

        Он је осудио британску владу за „контрадикторност“, указавши да инсистира на изручењу Асанжа Шведској, а познато је да Лондон није желео да изручи бившег чилеанског диктатора Аугуста Пиночеа након хапшења 1998. по међународној потерници, коју је издао шпански судија Балтазар Гарсон, који је сада на челу тима одбране Асанжа.

        „Британија је безусловно подржала Аугуста Пиночеа. Они су га пустили, нису га изручили позивајући се на хуманитарно право, а у исто време желе да изруче Џулијана Асанжа јер није користио кондом. Смешно. Морате признати да су то заиста неупоредиве ствари и велике контрадикторности“, рекао је Кореа.

        Он је додао да у 90 до 95 одсто земаља на планети није никакво кривично дело оно што се приписује Асанжу.

        „У Латинској Америци није злочин не користити кондом током полног чина“, рекао је он.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари