Пет младих Македонаца ликвидирано у околини Скопља

ГНЕВНИ СТАНОВНИЦИ СЕЛА СМИЛКОВЦИ И ЦРЕШЕВО

БЛОКИРАЛИ СУ АУТОПУТ КОД ГЛАВНОГ ГРАДА МАКЕДОНИЈЕ

               Полиција на скопским улицама

  • Македонски медији преносе да су младићи били „постројени пре него што су убијени из ватреног оружја“, као и да се четири од пет тела налазило једно поред другога, што указује на ликвидацију
  • Мештани верују да су македонске младиће убили Албанци, што би могло да доведе до нових етничких сукоба

        ТЕЛА петорице мушкараца са прострелним ранама пронађена су у ноћи између четвртка и петка у околини Скопља, у атару села Смилковци, у близини Смилковског језера, саопштило је македонско министарсво унутрашњих послова.

        Постоје индиције да су прво убијена четворица младића, а затим и старији човек, Борче Стефковски, који се случајно нашао на том месту. Македонски медији преносе да су младићи били „постројени пре него што су убијени из ватреног оружја“, као и да се четири од пет тела налазило једно поред другога, што указује на ликвидацију.

        „Не знам зашто би неко убио мог брата. Чуо сам само чаршијске приче. Четири младића су убијена, они су наводно познавали убице, а мој брат се ту нашао случајно и убијен је како не би био сведок масакра. Он је био рибар, мрава не би згазио“, казао је за ТВ Канал 5 брат једног од убијених Цветан Стефковски.

        Полиција није саопштила идентитет жртава, али локално становништво претпоставља да су убијени младићи македонске националности, стари од 18 до 20 година.

        Незванично, убијени су: Филип Славковски, Александер Накјевски, Цветанчо Ацевски и Кире Триковски.

        Мештани су рекли да верују да су македонске младиће убили Албанци, што би „могло да доведе до нових етничких сукоба“.

        Мештани македонских села Смилковци и Црешево блокирали су аутопут код Скопља протестујући због зверског убиства које је, по свему судећи, још и `етнички мотивисано`.

        Блокиран је и пут према насељу Радишани, родном месту четворице убијених младића. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари