Орбан: ЕУ хоће да нам убаци 10.000 миграната, али ми нећемо правити рај за мигранте

ПОЗВАО СУНАРОДНИКЕ ДА СЕ ОДУПРУ ЈЕР БИ ПОЛИТИКА БРИСЕЛА УНИШТИЛА МАЂАРСКУ

          МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан изјавио је да види „непосредну опасност” од тога да Мађарска постане „дестинација за мигранте” и упозорио да би обавеза прихватања миграната финансијски „уништила државу”.

          „Морамо да говоримо отворено. Или ћемо да потрошимо новац на развој или на изградњу раја за мигранте”, упозорио је Орбан, преноси агенција МТА.

          Он је рекао да Европска унија прави план у оквиру којег ће Мађарска бити обавезана „да прихвати најмање 10.000 миграната”.

          Орбан је истакао и да „империја” америчког милијардера мађарског порекла, Џорџа Сороша, ради на томе да Европу учини „континентом за мигранте” и да ће она „напасти свакога ко те напоре омета, не само Мађарску, него и Чешку и Словачку.„

          „Неки покушавају да препуне Мађарску мигрантима како би се држава променила на начин на који су се многа места у Европи променила”, рекао је он.

          Нагласио је да приходи у мађарској економији треба да буду потрошени „на Мађаре, на младе грађане Мађарске, пензионере и на мађарске општине, пре него на мигранте из других земаља”.

          „Хајде да се одупремо, да заштитимо Мађарску и хајде да имамо националну владу која ће се заузети за државу”, рекао је Орбан, указујући на надолазеће парламентарне изборе у тој земљи, наводи агенција.

          (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари