Мичел наслеђује Нуланд на положају помоћника државног секретара за Европу и Евроазију

СПЕЦИЈАЛИСТА ЈЕ ЗА NATO И ЕВРОАЗИЈСКЕ ОДНОСЕ, ПОЗНАТ ЈЕ ПО ТВРДОМ СТАВУ ПРЕМА РУСИЈИ

Вес Мичел

  • Коаутор је две књиге о геополитици, од којих је познатија „Нестабилна граница: Рањиви савезници, успон ривала и криза америчке моћи“. У њој пише и ово: „Запад се после завршетка хладног рата надао да би Русија могла да постане огромна верзија Пољске са либералним институцијама и демилитаризованом спољном политиком, али уместо тога имамо савремену верзију Картагине - набуситу силу, намерну да води осветничку спољну политику чији је циљ да свргне систем који криви за губитак своје некадашње моћи“

        АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп најавио је да ће именовати Веса Мичела за новог помоћника државног секретара за Европу и Евроазију, преноси портал Демостат.

        Ту функцију је у претходној администрацији Барака Обаме обављала Викторија Нуланд.

        Мичел није имао искуства у раду на позицијама у државној администрацији, а познат је по тврдом ставу према Русији и очекује се да ће Сенат САД потврдити његово именовање.

        Ради се о стручњаку за NATO и трансатлантске односе. Мичел је 2005. године основао Центар за анализу европске политике (CEPA), на чијем је челу био од 2009. године.

        Током председничке кампање 2012. године Мичел је био у транзиционом тиму за националну безбедност републиканског кандидата Мита Ромнија.

        Коаутор је две књиге о геополитици, од којих је најпознатија „Нестабилна граница: Рањиви савезници, успон ривала и криза америчке моћи“.

        „Запад се после завршетка хладног рата надао да би Русија могла да постане огромна верзија Пољске са либералним институцијама и демилитаризованом спољном политиком, али уместо тога имамо савремену верзију Картагине - набуситу силу, намерну да води осветничку спољну политику чији је циљ да свргне систем који криви за губитак своје некадашње моћи“, написао је Мичел о Русији.

        Мичел ће се придружити тиму највиших званичника који се залажу за тврд приступ према Русији, Мекмастеру, министру одбране Џејмсу Матису и директорки за Европу и Русију у Националном савету за безбедност Фиони Хил.

        Вес Мичел дипломирао на државном Техничком универзитету у Тексасу, магистрирао спољне послове на Универзитету Џорџтаун, а докторирао је на Фрај универзитету у Берлину.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Лазар's picture
Лазар 21:22 12.08.2017.

  • +11
Voting is closed.

Уместо кураве, педер...

дулебг's picture
дулебг 22:25 12.08.2017.

  • +10
Voting is closed.

Не схватам зашто овако младе људе стављају на најважније светске функције? Зар о односима САД и Европе не би требало да брине неко као Кисинџер (пуј-пуј-пуј). Када видим овако младог човека, прва ми је помисао: "марионета!"

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin 23:23 12.08.2017.

  • +2
Voting is closed.

Zato sto je izvrsen tihi prevrat i kicmu Trampove administracije cine neokonsi Mita Romnija.
To sam nedavno komentarisao, ne vidim da je jos neko osim mene obratio paznju.
A ovaj tvoj mladozenja, Ves Micel, je Romnijev student. Inace njegov Centar je neokonzervativna institucija, znaci neguju hladnoratovski pristup kada je rec o Rusiji.
Ne treba da brines, decko zna znanje, a ako mu zatreba savet, sef planiranja politike administracije je njegov drugar elitni neokons Brajan Huk, bivsi savetnik i drugar Romnija i jedan od osnivaca antitrampovskog izbornog pokreta. Istovremeno je i savetnik T.Rexa.
Spoljnu politiku Trampa kreiraju i vode neokonzervativci Mita Romnija.

Додај коментар