Мичел наслеђује Нуланд на положају помоћника државног секретара за Европу и Евроазију

СПЕЦИЈАЛИСТА ЈЕ ЗА NATO И ЕВРОАЗИЈСКЕ ОДНОСЕ, ПОЗНАТ ЈЕ ПО ТВРДОМ СТАВУ ПРЕМА РУСИЈИ

Вес Мичел

  • Коаутор је две књиге о геополитици, од којих је познатија „Нестабилна граница: Рањиви савезници, успон ривала и криза америчке моћи“. У њој пише и ово: „Запад се после завршетка хладног рата надао да би Русија могла да постане огромна верзија Пољске са либералним институцијама и демилитаризованом спољном политиком, али уместо тога имамо савремену верзију Картагине - набуситу силу, намерну да води осветничку спољну политику чији је циљ да свргне систем који криви за губитак своје некадашње моћи“

        АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп најавио је да ће именовати Веса Мичела за новог помоћника државног секретара за Европу и Евроазију, преноси портал Демостат.

        Ту функцију је у претходној администрацији Барака Обаме обављала Викторија Нуланд.

        Мичел није имао искуства у раду на позицијама у државној администрацији, а познат је по тврдом ставу према Русији и очекује се да ће Сенат САД потврдити његово именовање.

        Ради се о стручњаку за NATO и трансатлантске односе. Мичел је 2005. године основао Центар за анализу европске политике (CEPA), на чијем је челу био од 2009. године.

        Током председничке кампање 2012. године Мичел је био у транзиционом тиму за националну безбедност републиканског кандидата Мита Ромнија.

        Коаутор је две књиге о геополитици, од којих је најпознатија „Нестабилна граница: Рањиви савезници, успон ривала и криза америчке моћи“.

        „Запад се после завршетка хладног рата надао да би Русија могла да постане огромна верзија Пољске са либералним институцијама и демилитаризованом спољном политиком, али уместо тога имамо савремену верзију Картагине - набуситу силу, намерну да води осветничку спољну политику чији је циљ да свргне систем који криви за губитак своје некадашње моћи“, написао је Мичел о Русији.

        Мичел ће се придружити тиму највиших званичника који се залажу за тврд приступ према Русији, Мекмастеру, министру одбране Џејмсу Матису и директорки за Европу и Русију у Националном савету за безбедност Фиони Хил.

        Вес Мичел дипломирао на државном Техничком универзитету у Тексасу, магистрирао спољне послове на Универзитету Џорџтаун, а докторирао је на Фрај универзитету у Берлину.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари