МЕДИЈИ: Сливник се убио из пиштоља

Некадашњи главни уредник и директор љубљанског Дела нађен мртав у стану

  • Прошле седмице у Аустрији је ухапшен словеначки брачни пар који чека могуће изручење САД због сумњи да су остварили огромне профите илегалном продајом анаболичких стероида преко интернета
  • Ухапшена 33-годишња Аленка Карнер (33) је Сливникова нећакиња. Зато су се у Љубљани у јавности износиле сумње да је и Сливник био пословно повезан с брачним паром Карнер, што је он у више јавних наступа негирао, тврдећи да није знао чиме се баве

        ЉУБЉАНА, (ФоНет) - Некадашњи главни уредник и директор водећег словеначког листа Дело Данило Сливник данас је извршио самоубиство, а словеначки медији износе сумње да је то учинио због притиска којима је био изложен, након открића да је можда повезан с илегалним пословима и прањем новца брачног пара ухапшеног прошле
седмице у Аустрији.

        Полиција је не наводећи личне податке потврдила да је у једној стамбеној згради у четврти Бежиград у Љубљани пронађен мртав мушкарац, да смрт није последица кривичног дела и да наставља с прикупљањем информација и утврђивањем околности смрти.

Аленка Карнер

        Позивајући се на незваничне изворе, медији су јавили да се Сливник (62) убио пиштољем, у свом стану.

        Истакнути новинар осамдесетих година био је дописник Дела из Москве, а касније коментатор и главни уредник водећег словеначког дневног листа.

        Једно време је водио и управу фирме, а касније био и оснивач приватног политичког недељника Маг.

        Сливник је 1992. издао и књигу "100 дана словеначког осамостаљења", а у медијима се често појављивао као аналитичар актуелних политичких догађаја.

        Медији његово самоубиство повезују с притиском којем је био изложен последњих дана.

Вила у којој је живела Сливникова нећака

        Прошле седмице у Аустрији је ухапшен словеначки брачни пар који чека могуће изручење САД због сумњи да су остварили огромне профите илегалном продајом анаболичких стероида преко интернета.

        Ухапшена 33-годишња Аленка Карнер (33) је Сливникова нећакиња.

        Зато су се у Љубљани у јавности износиле сумње да је и Сливник био пословно повезан с брачним паром Карнер, што је у више јавних наступа негирао, тврдивши да није знао чиме се баве.

        Он је признао да је овом брачном пару пре шест година продао новоизграђену вилу у Љубљани јер се последњих година бавио грађевинским инвестицијама.

        У медијима су се појавиле информације да су он или његов син можда повезани с фирмама брачног пара Карнер и њихове родбине преко фиктивних фирми основаних у пореским оазама у којима су покушали да "оперу" новац зарађен на анаболицима, тим више што је Сливник у грађевинске послове инвестирао велике своте новца.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари