Кинеске власти срушиле на северу земље огромну евангелистичку цркву

САГРАЂЕНА НЕЛЕГАЛНО, ОНИ КОЈИ СУ ЈЕ ПОДИЗАЛИ „ГЛУМИЛИ” ДА ГРАДЕ МАГАЦИН

  • Према званичним статистикама из 2014. у Кини живи 5,7 милиона католика и 23 милиона протестаната. Та цифра не укључује десетине милиона верника непризнатих цркава, пре свега протестантских

          КИНЕСКЕ власти су срушиле огромну цркву на северу земље, а друштво за заштиту хришћана осудило је тај потез данас као “прогон достојан Исламске државе”.

          Монументална евангелистичка црква Ђинденгтаи, “Златни свећњак”, сиве боје, с торњевима и великим црвеним крстом, налазила се у граду Линфен у провинцији Шанси.

          Њено рушење је изведено “у оквиру општинске кампање елиминацију нелегалних грађевина”, пренео је Глобал тајмс, цитирајући неименованог градског функционера.

          “Један хришћанин је дао своје земљиште локалном хришћанском удружењу и они су тајно направили цркву, претварајући се да праве складиште”, рекао је тај функционер.

          Према његовим речима, власти су 2009. зауставиле изградњу верског објекта а тада је више чланова хришћанског удружења ухапшено.

          “Велики број војних полицајаца је изашао на терен и срушио цркву експлозивом”, рекао је данас Боб Фу, председник организације за заштиту верских права Чајна ејд, са седиштем у САД.

          Фу је навео да је “такав прогон достојан Исламске државе и талибана” и додао да та евангелистичка црква има око 50.000 верника. Он је оценио да је црква уништена “пре свега због одбијања да се региструје” код власти.

          Званично признате религије у Кини су католицизам, протестантизам, ислам, будизам и таоизам и морају да поштују строга правила. Оне морају да се потчине “патриотским” удружењима под контролом државе која жели да избегне све стране утицаје на религију.
         
          Према званичним статистикама из 2014. у Кини живи 5,7 милиона католика и 23 милиона протестаната. Та цифра не укључује десетине милиона верника непризнатих цркава, пре свега протестантских.

          Претходних година је у Кини срушено више десетина непризнатих цркава.

          Поред тога, 1. фебруара на снагу ступају нови прописи о религијама. Они предвиђају, поред осталог, забрану донација из иностранства и пооштравају услове за отварање верских школа.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zstoja's picture
zstoja 22:50 13.01.2018.

  • +13
Voting is closed.

"Званично признате религије у Кини су католицизам, протестантизам, ислам, будизам и таоизам и морају да поштују строга правила."

Ooo, p anasi vajni prijatelji nas nisu ni priznali sa crkvene strane.

garavi's picture
garavi 00:53 14.01.2018.

  • +20
Voting is closed.

Браво за Кинезе, недају да се шири ватиканска куга.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 09:24 14.01.2018.

  • +9
Voting is closed.

To je samo pocetak,sve ima da se zavrsi velikim progonom Hriscana.
Unistavanjem sveg sto ima sa Hristovim imenom veze.

тек успут's picture
тек успут 15:37 14.01.2018.

  • +17
Voting is closed.

Већи део је заслужио прогон јер, осим што се ките именом, одавно немају никакве везе са хришћанством .

Марко's picture
Марко 19:49 14.01.2018.

  • +15
Voting is closed.

Хришћани су и Украјинци, па побише на хиљаде невиних у Донбасу и осталим деловима те земље, хришћани су и Хрвати, па направише шта направише, хришћани су и Грузијци, па ономад убише 72 млада војника из Русије и на стотине ако не и хиљаде Јужно Осетијаца или Алана. На крају крајева, хришћани су и Американци, па убијају без престанка већ 250 година. А да, хришћани су и Срби који уништише и опљачкаше своју државу и подводе је ЕУропској бештији и од поносног српског рода направише народ на ивици нестанка.

На другој страни имати будисте и муслимане који гину за Русију.

Gornjogruzanski's picture
Gornjogruzanski 19:05 15.01.2018.

  • +6
Voting is closed.

Jedini hrišćani su pravoslavci. Svi ostali su sekte.

Лазар's picture
Лазар 20:31 15.01.2018.

  • +6
Voting is closed.

Јасно као дан. Чуди колики број људи не схвата да није сваки ко се изјашњава као хришћанин заиста следбеник Христа Бога Живога. Читава плејада "цркава" на Западу заправо пљује на Христа и брука пречасно и величанствено. име Његово.

Додај коментар