Global Times: Кина неће дозволити да Вашингтон и Сеул први нападну Северну Кореју

ПОЛУЗВАНИЧНИ КИНЕСКИ ЛИСТ УПОЗОРИО ДА ПЕКИНГ НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ПРОМЕНУ СТАТУСА КВО

        АКО Северна Кореја нападне Сједињене Америчке Државе, Кина треба да остане неутрална, али ако САД нападну прве и покушају да свргну севернокорејску власт - Пекинг треба да их заустави, пише кинески лист Global Times.

        Кина је најважнији савезник и трговински партнер Пјонгјанга и више пута је позивала на уздржаност и мир, али и изражавала како незадовољство због севернокорејских нуклеарних тестова, тако и понашањем Јужне Кореје и САД, за које сматра да подижу тензије.

        „Требало би свим странама јасно ставити до знања да ће Кина - када њихови потези угрозе кинеске интересе - одлучно одговорити“, пише лист који не представља власт званично, али иза којег стоји Комунистичка партија, преноси Ројтерс.

        Исти лист је поновио да ће Пекинг спречити „САД и Јужну Кореју ако нападну и покушају да збаце севернокорејски режим и промене политичку матрицу на Корејском полуострву“.

        Овоме је додао да је Корејско полуострво је место где се преклапају интереси свих страна и да зато ниједна не би смела да има апсолутну доминацију у региону.

        И предочио да ће се Пекинг „чврсто одупрети било којој страни која жели да промени статус кво у региону у којем су у игри кинески интереси“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 03:26 12.08.2017.

  • +1
Voting is closed.

...........ће Пекинг спречити „САД и Јужну Кореју ако нападну и покушају да збаце севернокорејски режим..."
-----------

Ohoho...gos'n Svilenokosi, shta velish?
Imachesh posla sa 1.7 milijardu ljudi. Ohh, skoro zaboravih na 150 miliona Rusa!!
Buahahaha...
.
Nema od napada nishta. Istreshche on svoje buve na Siriji, opet. Ili Venecueli, Filipinima..ma, ni Rusi ne mogu svuda stichi!
Buahahaha...

Додај коментар