Изетбеговић: НАТО је омогућио свом противнику, Додику, да кочи пут БиХ ка НАТО

ТРУДИО СЕ ДА У БРИСЕЛУ – У ПРЕДВОРЈУ САМИТА АЛИЈАНСЕ - ОЦРНИ ПРЕДСЕДНИКА СРПСКЕ

* Удара и на Дејтон, али не сме да потпуно отвори карте: Имамо 13 устава, 14 парламената, 650 парламентараца, 14 влада, преко 150 министара и сви се боре за неку власт. То је требало да буде један привремени систем, начињен пре 22 године. То нам ваља превазићи и поједноставити БиХ јер омогућава бујање неких снага које су против БиХ. Ваља поједностављавати тај систем

         NATO је условом из Талина о уписивању војне имовине дао у руке Милораду Додику, предсједнику РС да одлучује о евроатлантским интеграцијама БиХ, рекао је данас Бакир Изетбеговић, председавајући Председништва БиХ уочи састанка земаља антитерористичке коалиције на NATO Самиту у Бриселу.

         Он је рекао да је тиме НАТО дао одлуку у руке човека који је отворено против чланства БиХ у тој организацији.

         "Нама редовито кажу да је талински услов, односно књижење перспективне војне имовине, услов за МАП. Ми смо ту учинили колико смо могли. То је нажалост дато у руке човеку који је противник активације МАП-а. Управо председник Републике Српске не региструје имовину и тиме спречава пут БиХ ка чланству у NATO. Треба се извући из тог зачараног круга. НАТО је сам себи направио ту ствар, да онај ко је противник NATO интеграција БиХ може да кочи БиХ", рекао је Изетбеговић.

         На питање да ли је само Додик крив због застоја на NATO путу, рекао је да је БиХ компликована земља са много нивоа власти и да је очигледна потреба да њену структуру треба поједноставити.

         "Имамо 13 устава, 14 парламената, 650 парламентараца, 14 влада, преко 150 министара и сви се боре за неку власт. То је требало да буде један привремени систем, начињен пре 22 године. То нам ваља превазићи и поједноставити БиХ јер сви ти фактори, као што су коалиције коче, јер редовито унутар њих почиње борба за власт. Овакав систем омогућава бујање неких снага које су против БиХ. Ваља поједностављавати тај систем", рекао је Изетбеговић.


 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари