Пленковић Дачића назвао „неуспешним шлагер-певачем”, без изјаве о Хрватској на страни Хитлера

САОПШТИО ДА ЗАГРЕБ – УПРКОС ЗАОШТРАВАЊУ ОДНОСА - НЕЋЕ ПОВЛАЧИТИ АМБАСАДОРА ИЗ СРБИЈЕ

  • “Ми се на такве изјаве уопште нећемо освртати, него ћемо водити европску политику и политику добросуседске сарадње са свима онима који уважавају цивилизацијске европске стандарде и ту је кључна разлика”

          ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да зЗагреб, након што је хрватски министар одбране Дамир Крстичевић проглашен непожељним у Србији, неће повући амбасадора из Србије.

          Пленковић је казао да је Хрватска одговорна држава и да жели да отвори нове странице сарадње са свим суседним земљама.

          “Хрватска одлучно одбацује скандалозну реторику која долази од једног министра спољних послова који је познат по томе што је неуспешни шлагер певач”, рекао је Пленковић, алудирајући на шефа српске дипломатије Ивицу Дачића.

          Коментаришући Дачићеву изјаву да је Хрватска била савезница Хитлера, а Србија није, хрватски премијер је рекао да се Загреб “неће освртати на такве изјаве”.

          “Ми се на такве изјаве уопште нећемо освртати, него ћемо водити европску политику и политику добросуседске сарадње са свима онима који уважавају цивилизацијске европске стандарде и ту је кључна разлика”, навео је он.

          Он је рекао да је са хрватском председницом Колиндом Грабар Китаровић и шефицом дипломатије јуче и данас разговарао о проблематици односа са Србијом, наводећи да неће доћи до повлачења хрватског амбасадора из Београда.

          “Нема никакве потребе за то”, казао је он.

          Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је јуче да је тачна констатација хрватског премијера Андреја Пленковића да Србија и Хрватска нису једнаке, јер Србија не негира злочине.

         “Тачно је да нисмо једнаки, ми нисмо били на страни Хитлера, нисмо вршили Холокауст над Јеврејима и Хрватима, нисмо терали Хрвате да носе обележја као што су Срби и Јевреји морали да носе за време Другог светског рата, Јевреји жуте, а Срби плаве траке”, рекао је Дачић за Н1 одговарајући на Пленковићеву изјаву.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари