Напад на просторије српске заједнице у Сплиту

ЧЕТВОРИЦА СА КАПУЉАЧАМА ТУКЛА И

ПОРАЗБИЈАЛА СВЕ ШТО ЈОЈ СЕ НАШЛО НА ПУТУ

  • Ово је био организовани напад, а не изоловани хулигански инцидент, оценио донедавни председник Вијећа српске националне мањине у Сплиту Мирослав Јовичић

        СПЛИТ, (ФоНет) - Група разочараних навијача хрватске рукометне репрезентације напала је у петак увече у Сплиту, после пораза хрватске репрезентације, Србе који су се окупили у својим просторијама на Мажуранићевом шеталишту на слави Светога Саве, пренео је Index.hr.

        „Добише ваши“, рекао је један од нападача, одмах са улаза. Био је у друштву тројице хулигана маскираних капуљачама. Претпоставља се да се ради о локалној екипи из кварта. Први им се на удару нашао Предраг Б., који је Index-у пренео своје утиске.

        „Можда и нису били „набријани“ на Србе, можда им је засметало што су изгубили на кладионици. Добио сам ударац у главу, покушали су ме изударати и рукама и ногама, али сам се на крају, уз помоћ двојице колега из српске заједнице, извукао без тежих повреда и нисам тражио лекарску помоћ“.

        Index наводи да су нападачи, фрустрирани због пораза у Београду, улетели у простор заједнице сплитских Срба и поразбијали све што им се нашло на путу.

        Полиција штету процењује на две хиљаде куна.

        „Пре свега треба рећи да осуђујем сваки вандализам, и онај у Србији, и овај у Сплиту. Ово што се синоћ код нас догодило, био је организовани напад, а не изоловани хулигански инцидент“, сматра донедавни председник Вијећа српске националне мањине у Сплиту Мирослав Јовичић.

        Нова председница Семина Лончар изјавила је да ове тензије имају за циљ да дестабилизују Владу Зорана Милановића.

        „Жели се приказати као да нова хрватска власт није у стању одржати ред у држави и да треба вратити Туђмана и деведесете“, оценила је Лончар. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари