Хрватски ветерани поднели кривичне пријаве против Месића и Бајића, поднеће је и против Јосиповића

УВЕРЕНИ СУ ДА У ХРВАТСКОЈ ДЕЛУЈЕ „СТРАНА АГЕНТУРА“ КОЈА ЈЕ КРИМИНАЛИЗУЈЕ

Стјепан Месић

  • Тврде да је Стјепан Месић пред страним судом (у Хагу) говорио против Хрватске, првог хрватског председника (Туђмана), министра одбране и једног генерала што је за њих - велеиздајнички чин.

        ХРВАТСКИ ветерани су поднели кривичне пријаве против некадашњег председника државе Стјепана Месића и бившег главног тужиоца Младена Бајића, а најавили су и кривичну пријаву против бившег председника Хрватске Иве Јосиповића, пренели су хрватски медији.

        Они Месића терете за одавање тајних података, шпијунажу и најтежа кривична дела против Хрватске, а Бајића за злоупотребу положаја и овлашћења, саопштено је на конференцији за новинаре Координације удружења ветерана домовинског рата.

        Звонимир Шепаровић, председник удружења Хрватско жртвословно друштво и његове иницијативе „Хрватско национално етичко судиште“, рекао је да су за смрт Слободана Праљка, криви међународни фактори и, како је рекао, један површан политички суд, али и Хрвати, држављани Хрватске.

        Тај су проблем, додао је, осетили пре две године кад су основали Судиште како би упозорили на неподношљива етичка и морална застрањивања.

        Рекао је да је први „етички осуђени“ био Стјепан Месић који је „у Хагу оптужио свога претходника Фрању Туђмана за агресију и злочиначки подухват у односу на Босну и Херцеговину“.

        Месић је пред страним судом, по Шепаровићевим речима, говорио против Хрватске, првог хрватског председника, министра одбране и једног генерала што је за њих, додао је, био велеиздајнички чин.

        Шепаровић је у том контексту споменуо и бившу министарку спољних послова Весну Пусић јер је, рекао је, у Сабору рекла да је Хрватска извршила агресију на Босну и Херцеговину.

        Споменуо је и Јосипа Манолића.

        Посланик у Сабору Жељко Гласновић рекао је да су то имена неких „кадрова умрежене организације који делују у Хрватској као страна агентура“.

        „То нису само појединци него су то и невладина удружења која су умрежена са спољним лобистима и непријатељима хрватске државе који делују као страно тело у ткиву хрватског народа“, рекао је Гласновић.

        Та „страна агентура“ има двоструку мисију - да криминализује хрватску државу, Домовински рат и рат у Босни и Херцеговини и да легитимизује пропали друштвени експеримент зван Југославија, рекао је Гласновић, устврдивши да никад није било намере Хрватске да окупира Босну и Херцеговину.

        „Они се баве дезинформацијама и ко прати тактику дезинформација, то је једно од темељних обавештајних начела, они се баве полуистином и полулажима, то замотају и пласирају у јавност“, рекао је Гласновић, посебно истакавши да тога има много, од хрватских недељника до мејнстрим-медија.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари