Холандско тужилаштво: Праљак умро од срчаног удара изазваног цијанидом

ОБДУКЦИЈИ – КАО ПОСМАТРАЧИ – ПРИСУСТВОВАЛА ДВА ХРВАТСКА ЛЕКАРА

         БИВШИ командант снага босанских Хрвата, генерал Слободан Праљак преминуо је од срчаног удара изазваног цијанидом, саопштило је вечерас холандско тужилаштво.

         „Прелиминарни резултати токсиколошких анализа показали су да је Праљак имао високу концентрацију калијум-цијанида у крви”, наводи се у саопштењу тужилаштва и додаје да је то изазвало “срчани удар за који се сумња да је узрок смрти”.

         Холандско тужилаштво саопштило је раније током дана да је данас почела обдукција тела Слободана Праљка, два дана након што се отровао у судници Хашког трибунала.

         Портпарол тужилаштва Винсент Венман је рекао да обдукцији, на захтев Трибунала, присуствују у својству посматрача два хрватска стручњака.

         Обдукција се спроводи у холандском Институту за судску медицину у Ријсвику у близини Хага. Тај институт се сматра за један од најважнијих института у тој области у свету.

         Праљак (72) попио је 29. новембра отров у судници Хашког трибунала, непосредно пошто га је суд правоснажно осудио на 20 година затвора због прогона Муслимана, 1993-94. године.

         Недуго затим, Праљак је преминуо у једној хашкој болници.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари