The Telegraph: ЕУ срља у распад и уништава наслеђе и идентитет Европе

МИТИНЗИ ПОСВЕЋЕНИ ЖРТВАМА ТЕРОРИЗМА МОГУ СЕ ПРЕТВОРИТИ У ПРОТЕСТЕ ПРОТИВ БРИСЕЛА

          ОСНИВАЧИ Европске уније обећали су да ће Старом континенту донети мир и процват, а донели су му „очајање и распад” – оценио је The Telegraph.

         Британски лист упозорава да 2016. може постати година распада Европске уније и да у том процесу „економија неће играти последњу улогу”.

         Исти лист наглашава да евро показује крајње слаб раст у трећем кварталу ове године (само 0,3 одсто), а да је незапосленост у Грчкој и даље 25 одсто, а у Шпанији 23 одсто.

         The Telegraph истовремено указује да је тешка економска ситуација већ довела до раста екстремизма у Италији и Грчкој и да се сличним последицама могу суочити и друге земље ЕУ.

         The Telegraph посебно истиче да је владајућа социјалдемократска партија Португалије већ узела „оштар курс на антикапитализам”, а да се Шпанија – судећи по резултатима последњих избора – „креће у истом правцу”.

         Британски лист – на крају текста – подвлачи да Европска унија, уместо да поводом мигрантске кризе штити европску цивилизацију, открива своје границе избеглицама и тако „уништава наслеђе и идентитет Европе”.

         Према процени The Telegraph, ситуација ће наставити да се погоршава, а реторика врха ЕУ о миру и јединству биће производња празних речи, масовни митинзи посвећени жртвама тероризма могу прерасти у демонстрације против политике Брисела.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари