ШУЛЦ: Све је више оних за које је ЕУ – неправедна Европа

ТРАЖИ ДА СЕ ОНИ КОЈИ ОСТВАРУЈУ СУПЕРПРОФИТЕ НАТЕРАЈУ ДА ПОРЕЗЕ ПЛАЋАЈУ У ЗЕМЉАМА У КОЈИМА ИХ ОСТВАРУЈУ

  • „Ширење евроскептицизма опомиње да су европске инсититуције веома удаљене од грађана, а мене та тенденција брине већ много година. Разумем грађане. Сви они виде како шпекуланти остварују профите у милијардама и не плаћају порезе, а још  све преваљују на пореске обвезнике. То је неправедна Европа” – оценио је председник Европарламента Мартин Шулц

         НАСТАВЉА се порадт евроскептицизма међу грађанима Европске уније, а тенденција озбиљно указује да је ЕУ потребна реформа – оценио је преседник Европског парламента Мартин Шулц који је кандидат за новог председника Европске комисије.

         „Ширење евроскептицизма опомиње да су европске инсититуције веома удаљене од грађана, а мене та тенденција брине већ много година. Разумем грађане. Сви они виде како шпекуланти остварују профите у милијардама и не плаћају порезе, а још  све преваљују на пореске обвезнике. То је неправедна Европа” – нагласио је Шулц.

         Нагласивши да је раст незапослености за њега један од најважнијих економских проблема, Шулц је изговорио: „Како и да постоји поверење у ЕУ кад је у неким државаама-чланицама половина младих без посла. Зато се ЕУ мора хитно окренути борби против незапослености, првенствено међу младима. Поред осталог, треба натерати оне који остварују суперпрофите да порезе плаћају у земљама у којима те профите зарађују”.

         Шулц се заложио за „неодложну реформу ЕУ, већ у овој години”.

         „Нека овлашћења се из исувише бирократизованог Брисела морају вратити државама-чланицама. Не доводим у питање идеју Европе – сарадњу међу њеним народима без освртања на границе, али видим да све већи број људи не верује да ЕУ у свом садашњем виду остварује ту идеју. Намеће се питање: одустати од саме идеје или реформисати Евроспку унију? Ја сам за реформу!”

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари