Меј: Гласали смо за Brexit јер желимо да сами доносимо одлуке о својој будућности

„ИСТУПИЛИ СМО ИЗ ЕУ У ИНТЕРЕСУ СВОЈИХ ГРАЂАНА, У ЊИХОВОМ ИНТЕРЕСУ ОСТАЈЕМО У ЕВРОПИ“

Тереза Меј

  • Лондонски Times је објавио да је Велика Британија спремна да ЕУ плати 40 милијарди евра компензације за обавезе према буџету ЕУ до 2020. и за остала давања повезана са Brexit

        ВЕЛИКА Британија иступа из Европске уније у интересу својих грађана, али у њиховом интересу остаје у Европи - нагласила је Тереза Меј.

        Учинила је то у интервјуу римском листу La Repubblica уочи наступа у Фиренци са програмским говором поводом Brexit. У наставку је додала:

        „Велика Британија заувек остаје са својим европским пријатељима и савезницима у заштити заједничких вредности - слободе, демократије и људских права. Заједно ћемо радити и на гаранцијама стабилности и безбедности за све наше савезнике. За то ћемо користити све расположиве дипломатске и војне ресурсе. Користићемо их и за неопходне међународне операције у интересу безбедности и процвата европског континента“.

        Додала је да су Британци најзаинтересованији за успех и просперитет Европске уније:

        „Ми смо гласали за излазак из ЕУ јер смо желели да сами доносимо одлуке о својој будућности. Али, чак и ако се много шта измени, ми нећемо променити од свог виђења стратешке важности алијансе са ЕУ“.

        Меј је обећала да ће Лондон извршавати обавезе према ЕУ све док Великој Британији и формално не престане чланство.

        Лондонски Times је објавио да је Велика Британија спремна да ЕУ плати 40 милијарди евра компензације за обавезе према буџету ЕУ до 2020. и за остала давања повезана са Brexit

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари