Курц гура Србију ка ЕУ, а о њој позитиван став има само 23 одсто Аустријанаца

НАЈПОЗИТИВНИЈЕ О ЕУ МИСЛЕ РУМУНИ - ЊИХ 57 ОДСТО, ПОЉАЦИ (55),

ИРЦИ (54), ЛИТВАНЦИ (53) И ХРВАТИ (51)

  • Најлошије о ЕУ мисле на Кипру јер је воли тек 22 одсто. Само 3 одсто Грка, 8 одсто Португалаца и по 9 одсто Бугара и Шпанаца је задовољно својом економијом

        РУМУНИ имају најпозитивније мишљење о ЕУ од свих становника држава чланица, док Унију најмање воле Кипрани и Аустријанци, показује најновије истраживање Евробарометра.

        Према том истраживању, у 11 земаља чланица грађани имају позитиван став према ЕУ, док је у прошлој години 15 земаља било већински позитивно расположено према Унији.

        Најпозитивнију слику о ЕУ сада имају Румуни, и то њих 57 одсто, следе Пољаци са 55 одсто, 54 одсто Ираца је задовољно са ЕУ, док Литванци имају 53 одсто, а Хрвати 51 одсто позитивних ставова о Унији.

        У 15 земаља грађани имају неутралан став према ЕУ, а највећу негативну слику о ЕУ имају на Кипру, где је само 22 одсто њих који имају позитиван став, док је у Аустрији њих 23 одсто.

        Миграције су за већину грађана у ЕУ најважније питање, што истиче 58 одсто анкетираних, а то је за 20 одсто више него у пролеће 2015. године.

        На другом месту је тероризам, 25 одсто анкетираних је тај проблем ставило на прво место, што је за осам одсто више у односу на пролећно истраживање.

        Треће место заузима економска ситуација, те незапосленост и стање јавних финансија у државама чланицама.

        Немци су најзадовољнији својом економијом - њих 86 одсто, а следе Малтежани и Луксембуржани са по 85 одсто, те Данци са 83 одсто, Холанђани са 79 одсто и Швеђани са 76 одсто.

        Грци су најнезадовољнији економским стањем, чак само три одсто мисли да је стање добро, а прате их Португалци са само осам одсто задовољних, те Шпанци и Бугари са девет одсто и Французи са 14 одсто.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари