КАМЕРОН: Ко од мојих министара буде за излазак из ЕУ - мораће да поднесе оставку

ВЛАДАЈУЋА БРИТАНСКА ПАРТИЈА ИМА У ПАРЛАМЕНТУ 331-ОГ ПОСЛАНИКА,

А ЧАК 50 СУ ЕВРОСКЕПТИЦИ

Дејвид Камерон

        НИЈЕ Александар Вучић једини који послушно ради оно што моћни са Запада од њега траже.

        Само што је Барак Обама изјавио да је останак Велике Британије у Европској унији у интересу и Европе и (тобоже) „целог света“ - Дејвид Камерон је салутирао и изговорио „разумем“.

        Из Баварске, где присуствује самиту G7, упозорио је све своје министре: ко се буде залагао за иступање Уједињеног Краљевства из ЕУ - неће му бити места у мојој влади. Тачније, све је „упаковао“ британски лукаво:

        „Ко жели да буде члан владе, мора се придржавати позиције: да, ми намеравамо да преговарамо са Бриселом и да организујемо референдум, али се надамо позитивном исходу“.

        Како је објавио The Telegraph, Камерон је подвукао - ко буде иступао за излазак Уједињеног Краљевства из ЕУ - мораће да поднесе оставку.

        Камерон је лично против иступања из ЕУ, али жели преговоре који би његовој земљи обезбедили посебан статус у Унији. Поред осталог, да британски парламент има већу независност од Брисела и већу слободу у више области, међу којима је и миграциона политика.

        Унутар Камеронове партије постоји евроскептично крило. Наводно му припада 50 од 331-ог њеног посланика у парламенту. Сви они подржавају Камеронове захтеве усмерене према ЕУ, као и вођење преговора, али упозоравају да ће почети да агитују за излазак УК из Европске уније ако се преговори заврше без правих резултата.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари