ХЕЈГ: Мигрантска криза ће довести у питање само постојање ЕУ у данашњем виду

„ОВО СА ЧИМЕ СЕ ЕУ САДА СУОЧАВА ЈЕ – ЛАКИ ПОВЕТАРАЦ УОЧИ ПРАВОГ УРАГАНА”

Вилијам Хејг

          КРИЗА  Шенгенског споразума – једног од основних пројеката ЕУ – доводи у питање и само постојање Европске уније у њеном садашњем виду – оценио је Вилијам Хејг.

          Бивши британски министар спољних послова и екс-лидер Конзервативне партије –указао је – у ауторском тексту написаном за The Telegraph – указао је да ће Африка у наредних 35 година дати безмало половину прираста светског становништва. Односно: да ће Африка тада имати 1,3 милијарде становника – два и по пута него данас има Европска унија.

          „На садашњу мигрантску кризу треба гледати и из угла тих бројки. Јер, садашња криза је настала због дневне најзде неколико хиљада миграната, а то је тек наговештај онога што може бити у будућности. Лаки поветарац уочи правог урагана” – упозорио је Хејг.

          Бивши шеф британске дипломатије је уверен: „Строги лимити за пријем имиграната ЕУ су потребни већ данас, а не у некој будућности. Већ сада је на деневном реду спасавање Шенгенске зоне, а она се може спасити само појачаном контролом спољних граница ЕУ. У супротном, земље чланице ЕУ ће почети једна за другом да затварају своје границе. И то: не на неколико дана, него – заувек”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари