Хамонд „плакао“ у Бриселу да би излазак Британије из ЕУ ослабио и њу и унију

ЈОШ НЕЈАСНО: ДА ЛИ ЛОНДОН ПОЧИЊЕ ДА ПОПУШТА ИЛИ СЕ РАДИ О ПУКОМ ТАКТИЗИРАЊУ  

          ИЗЛАЗАК Велике Британије негативно би утицао и на њу саму и на Европску унију и њену будућност – оценио је Филип Хамонд.

         Шеф британске дипломатије ово је рекао у Бриселу, на седници комитета који је разматрао могућност издвајања Велике Британије из састава ЕУ.

         The Telegraph наводи да је британски министар колегама из ЕУ предочио да би Лондон у том случају морао преиспитати и кориговати цео низ одлука и закона и да би излазак на краткорочном плану за Британију имао „веома негативан утицај“.

         Гамонд је оценио да ће у преговорима Брисела и Лондона – поводом британских захтева за реформисање ЕУ – један  од најтежих захтева за неке земље-чланице бити британско инсистирање  да се мигрантима одузме доступ социјалним давањима.

         Дејвид Камерон је 10 новембра изложио захтеве своје владе и затражио, поред осталог, да се прошире овлашћења националних парламената земаља чланица ЕУ.

         Такође на праву националних влада да блокирају законске пројекте Европске уније и на ограничавању мешања Брисела у питања која се тичу бизниса држава чланица.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари