DIE WELT: У Европи је све више људи којима је доста Немачке, који симпатишу Путина

НАРОЧИТО ГРЦИ СУМЊИЧЕ НЕМЦЕ ДА ЖЕЛЕ

„МИРНИ РЕВАНШ ЗА ПОРАЗ У II СВЕТСКОМ РАТУ”

        НЕМАЧКИ лист Die Welt оценио је да све већу популарност у Европи стичу они који иступају против „досадних европских норми” и желе да промене саме основе на којима почива Европска унија.

        У Грчкој су се десне и леве партије повезале на таласу општег протеста проти Немачке.

        У тој земљи наглашава Die Welt  постоје отворене симпатије према „кремаљском аутократи Владимиру Путину”.

        Исти лист тврди: „Међу антилибералним снагама Грчке – како левим, тако и десним  веома је изражена тенденција да се западна правила проглашавају за нехумана и реакционарна. Међу тим снамама услед њихове заједничке тежње да подрију стабилност Европске уније  једва да више постоје икакве разлике”.

        Надахнуће за свој презир према европским нормама и жељу да их дискредитују грчки антизаадњаци проналазе управо у Путину. А у западним вредностима наглашава Die Welt виде „само страшило натовског империјализма”.

        Због свог црно-белог погледа на ствари, противници Европске уније, међу њима и Грци, у немачким политичарима виде представнике касте која тежи да сачува садашњи систем, водећи бескрајне преговоре уместо да нуде нове идеје и да заслуже за њих аплаузе на трговима и по социјалним мрежама оценио је Die Welt.

        Лист тврди да се ради о стереотипу који је веома тврдокоран јер се повезује са „карикатуралном представом о вечно нацистичкој Немачкој која наводно намерава да се на миран начин реваншира за пораз у Другом светском рату”.

        Немачки новинари нису пропустили прилику да се позову на анкету која је наводно утврдила да су Грци „рекордери антисемитизма у Европи”.

        Све више људи у Европи закључује Die Welt у новом руководству Грчке види представнике новог космополитског покољења експериментатора којем је преко главе хијерархије, прописаних норми и педантности традиционалне политике.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари