DEUTSCHE WELLE: ЕУ тоне у све дубљу политичку кризу

РИГЕРТ: ЗА НОВИ ПЛАН АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ МАЛО КО ЖЕЛИ И ДА ЧУЈЕ

          ЕВРОПСКА унија све дубље тоне у политичку кризу јер су евроскептици одржали победе на изборима у Пољској, Шпанији, Великој Британији и Финској – оценио је коментатор немачке државне радиотелевизије Deutsche Welle Бернд Ригерт.

          Исти аутор у истом тексту је указао: „Чак и последњим романтичарима интеграција мора већ да буде јасно: Европска унија је у озбиљним проблемима који се могу још више заоштрити наредних месеци. Снаге које су за разлаз добијају на снази”.

          Према Ригертовој процени, евроскептицизам је карактеристичан и за Грчку и за Велику Британију, једнако као за Шпанију и Португал.

          „Немачка је у правом смислу окружена евроскептицизмом и принуђена је да се брани са свих страна. Зато Ангела Меркел намерава да на следећем самиту ЕУ предложи продубљивање сарадње међу државама Еврозоне. Пре само две године многи у ЕУ су тражили да се разради такав план, а сада за њега нико не жели ни да чује. Истоворемено, Меркелова је против уношења измена у споразум о Европској унији на којима инсистира Дејвид Камерон”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари