Чак 78 одсто Немаца и 59 одсто Француза жели да Британија остане у ЕУ, а Пољака - само 54 одсто

ИСТО ПРИЖЕЉКУЈЕ И 67 ОДСТО ШПАНАЦА, А ИЗДВАЈАЊЕ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ - САМО 7 ОДСТО

 

        ЕВРОПСКИ грађани изјаснили су се за останак Велике Британије у Европској унији (ЕУ) страхујући од последице изласка те земље из ЕУ, мање од два месеца од референдума о том питању заказаног за 23. јуна, саопштио је данас француски институт ТНС резултате анкете спроведе у пет европских земаља.

        Док су Британци подељени о том питању, са 38 одсто за останак у ЕУ и 34 одсто против, Немци са 78 одсто желе Велику Британију у Унији, Шпанци (67 одсто), Французи (59 одсто) и Пољаци с 54 одсто.

        Они који су за Брегзит (одлазак Велике Британије из Уније) су малобројнији, 13 одсто у Немачкој, седам одсто у Шпанији, 41 одсто у Француској и седам одсто у Пољској.

        Око 40 одсто Британаца сматра да ће на референдуму победити они који су за останак, док 26 одсто сматра да ће победити блок Брегзита.

        У Немачкој 47 одсто сматра да ће на изборима победити останак а 38 одсто Брегзит. У Шпанији је 48 одсто за и 24 одсто против одласка земље из ЕУ, у Француској 48 одсто за и 52 одсто против одласка а у Пољској 44 одсто и 24 одсто.

        Анкета је спроведена истовремено од 4. до 14. априла у Француској, Немачкој, Шпанији, Пољској и Великој Британији.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари