Дамаск прети да ће „гвозденом песницом” одговорити на напад бомбаша-самоубице

ПРОВЛАДИНЕ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ У СИРИЈИ

ПОСЛЕ САХРАНЕ ЖРТАВА ТЕРОРИСТИЧКОГ АКТА

  • Сиријски државни врх одговорном за напад у коме је било 26 погинулих и 63 рањена означио Ал Каиду
  • Погинули су сахрањени недалеко од џамије Ал-Хасан, а по завршетку обреда хиљаде становника Дамаска су се прикључили провладиним демонстрацијама чији учесници су скандирали пароле подршке шефу државе Башару Асаду

        СИРИЈСКИ министар унутрашњих послова Ибрахим Ал Шар је изјавио да ће власт одговорити „гвозденом песницом“ на напад бомбаша самоубице који је усмртио 26 а ранио 63 особе..

        Узвратићемо гвозденом песницом свакоме ко покуша да угрози безбедност земље и грађана, рекао је Ал Шар.

        Хиљаде становника Дамаска дошле су на сахрану жртава терористичког напада до ког је дошло 6. јануара кад је терориста-самоубица поред аутобуса полицајаца активирао експлозив којим је био опасан.

        Погинули су сахрањени недалеко од џамије Ал-Хасан, а по завршетку обреда су се прикључили провладиним демонстрацијама чији учесници су скандирали пароле подршке шефу државе Башару Асаду. При том су осуђивали све покушаје спољњег мешања у унутрашње ствари Сирије  и њене дестабилизације извана.

        Сиријски државни врх је оценио да карактер терористичког акта и избор циља упућују на Ал Каиду као на организатора.

        А Запад је преко тзв. сиријске опозиције лансирао тврдњу да је режим одговоран за експлозију и да је инцидент „изрежиран“.

        „То подручје је било затворено непосредно пре експлозије и људи су упозорени да остану код куће. Непосредно после експлозије су припадници снага безбедности виђени како бацају личне ствари у близини разнесеног аутобуса“, изјавио је ДПА неименовани сиријски опозициони активиста у Либану.

        Он је рекао да су сиријске власти довезле тела људи убијених у Дари и Хомсу, како би повећале број жртава.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари