Човић: Градњом инфраструктуре треба елиминисати све границе око БиХ

У МОСТАРУ РЕКАО ДА ЈЕ ТО ЈЕДИНИ ПУТ ДА БИХ ПОСТАНЕ НОРМАЛНА ДРЖАВА У БУДУЋНОСТИ

  • Захваливши се Вучићу, Драган ЧОВИЋ навео да је председник Србије дао посебан „штих“ и Мостару и Херцеговини: „Желим данас да вам захвалим на свему што сте урадили у последњих неколико месеци за привредну сарадњу, али и у претходне две, три године када сте били на другим функцијама, и на напорима да се ојачају односи Србије и БиХ. Уверен сам да ћемо тим путем наставити“
  • Нагласио је да Србија и БиХ треба да ојачају односе и да је уверен да ће БиХ, као што је билатерално решила са Црном Гором сва отворена питања, то исто учинити и са Србијом и Хрватском
  • Човић оценио су председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић и председавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић „послали поруку“ својом одлуком да не дођу у Мостар, где су се окупили челници земаља регије

        ЧЛАН Председништва БиХ из реда хрватског народа Драган Човић је изјавио данас да је уверен да ће Србија и БиХ наставити све боље да сарађују и да ће решити сва отворена питања.

        Човић је на отварању Међународног сајма привреде у Мостару, на коме Србија учествује као земља партнер са више од 60 компанија, рекао да та сајамска манифестација никада није успешније организована. Он је нагласио да БиХ претендује да буде дeо ЕУ и да за њу постоји само европски пут и позвао Бугарску и Хрватску да помогну БиХ на том путу, додајући да рачуна на подршку Србије и Црне Горе.

        „Циљ је да БиХ буде модерна европска држава, као и да БиХ преко представника конститутивних народа осигура потпуну једнакоправност Бошњака, Хрвата и Срба у свим дијеловима БиХ“.

        Човић је рекао да му је посебно задовољство што је председник Србије Александар Вучић прихватио да Србија ове године буде земља партнер и што је, како је рекао, препознао интерес сарадње привредника двије земље, али и што је дао лични печат интензивирању сарадње у претходних неколико месеци као и година.

        Захваливши Вучићу, Човић је навео да је управо он не само дао посебан „штих“ последњих месеци и Мостару и Херцеговини.

        „Истина, тај штих побуди разне друге интересе, али ћемо ми остати по страни у односу на те симпатије које међусобно имамо унутар БиХ и наших пријатеља из Србије, Хрватске и Црне Горе. Само желим данас да вам захвалим на свему што сте урадили у последњих неколико месеци за привредну сарадњу, али и у претходне две, три године када сте били на другим функцијама, и на напорима да се ојачају односи Србије и БиХ. Уверен сам да ћемо тим путем наставити“, поручио је Човић.

        Казао је и да Србија и БиХ треба да ојачају односе и да је уверен да ће БиХ, као што је билатерално решила са Црном Гором сва отворена питања, то исто учинити и са Србијом и Хрватском.

        Како каже, робна размена БиХ са Србијом и Хрватском појединачно износи око две милијарде евра годишње и да је треба још више повећати.

        Човић је поручио да треба направити нове односе и елиминисати све границе око БиХ - изградњом инфраструктуре, оценивши да је то једини пут да БиХ постане нормална држава у будућности.

        Подсетио је да је мостарски сајам пре 21 годину био мала привредна манифестација и да је привреднике требало убедити да после рата сарађују, а да је сада сарадња значајно порасла.

        Човић је оценио су члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић и председавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић „послали поруку“ својом одлуком да не дођу у Мостар, где су се данас на отварању „Међународног сајма господарства” окупили челници земаља регије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари