Панамски дипломата тврди да је Чавез „клинички мртав“ - Венецуела негира

НА СКУПУ ОЧЕВИХ ПРИСТАЛИЦА У КАРАКАСУ ПОЈАВИЛА СЕ

И ЧАВЕЗОВА СТАРИЈА КЋЕРКА КОЈА СЕ ОСМЕХИВАЛА

Гиљермо Кочез

  • На хиљаде људи се окупило у престоници изражавајући подршку свом лидеру носећи транспаренте на којима је писало „Ја сам Чавез“ или мајице са његовим ликом
  • „Немојте да сумњате да ћемо бранити предиван рад команданта Уга Чавеза Фриаса“, рекао је заменик председника Николас Мадуро

        БИВШИ амбасадор Панаме у Организацији америчких држава Гиљермо Кочез изјавио је за колумбијску телевизију НТН24 да је Уго Чавес клинички мртав већ два месеца и да ће га лекари ових дана „скинути са апарата“.

       „Уго Чавес је клинички мртав од 30. или 31. децембра прошле године. Председника су највероватније пре четири дана искључили са апарата који су га одржавали у животу. Позивам владу Венецуеле да докаже да лажем“, рекао је Кочез, а преноси CNN.

       Недостатак информација о здрављу председника Венецуеле Уга Чавеса довео је до појаве гласина на улицама Каракаса и на Твитеру, али венецуелански званичници инсистирају да у војсци нема раскола у вези са здравственим стањем председника.

       Гласине додатно потпирује чињеница да се Чавез не појављује у јавности, а јуче није присуствовао ни годишњици побуне народа из 1989. године, догађају који до сада никада није пропуштао, јер га сматра почетком своје социјалистичке револуције.

       Био је то први скуп у Каракасу од када се Чавес вратио са Кубе где је био подвргнут четвртој операцији због рака у последњих годину и по дана.

       На хиљаде људи се окупило у престоници изражавајући подршку свом лидеру носећи транспаренте на којима је писало „Ја сам Чавез“ или мајице са његовим ликом.

       „Немојте да сумњате да ћемо бранити предиван рад команданта Уга Чавеза Фриаса“, рекао је заменик председника Николас Мадуро обраћајући се окупљенима.

       „Данас, људи и војска су уједињенији него икада, као песница наше домовине“, изјавио је он и упозорио опозицију да не измишља разноразне причице.

       Окупљенима се обратио и председник скупштине и бивши војни капетан Диосдадо Кабело, кога сматрају блиским војним званичницима, оповргавши да постоји сукоб између њега и Мадура.

       „Ми смо браћа наше домовине, ми смо Чавезови синови“, рекао је Кабело, који ће, у случају да Чавез не буде могао да обавља дужности председника, до избора новог, обављати дужност шефа државе.

       Мадуро је, такође, представио присутнима и најстарију Чавезову кћерку, која се осмехивала и махала окупљенима.

       Она се заједно са млађом сестром сликала са оцем у болничкој постељи на фотографији објављеној 15. фебруара, јединој на којој се види Чавез у посзедња два месеца.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари