Чавезово клиничко стање „веома деликатно”

ВЕНЕЦУЕЛАНСКИ МИНИСТАР КОМУНИКАЦИЈА И ИНФОРМИСАЊА ЕРНЕСТО ВИЉЕГАС

Ернесто Виљегас

        ЗДРАВСТВЕНО стање председника Уга Чавеза, који болује од рака, погоршано је због проблема с дисањем и „нове и тешке инфекције“, изјавио је венецуелански министар комуникација и информисања Ернесто Виљегас. 

       „Тренутно имамо погоршање дисајних функција због његовог слабог имунитета и општег стања“, казао је Виљегас, који је прочитао саопштење војне болнице у Каракасу емитовано у свим медијима у земљи, преносе светске агенције.

       „Он тренутно болује, додаао је, од нове и тешке инфекције. Председник Чавез је подвргнут веома јакој хемотерапији, поред других додатних третмана. Његово клиничко стање веома је деликатно“.

       Чавез (58) се вратио у Каракас пре две недјеље и смештен је у болницу у венецуеланској престоници након двомесечног боравка у Хавани, где је подвргнут четвртој операцији рака од 2011, када је утврђено да болује од карцинома у пределу карлице.

       Чавезу, који је на власти у Венецуели од 1999, урађена је трахеотомија како би могао да дише после респираторне инфекције.

       Потпредседник Венецуеле Николас Мадуро изјавио је крајем прошле недеље да Чавез даје упутства влади из свог болничког кревета и тражи документе да би доносио економске и политичке одлуке које ће „убрзати револуцију“.

       Више стотина присталица опозиције у Венецуели окупило се у недељу у Каракасу тражећи од владе да им саопшти детаље о здравственом стању шефа државе.

       Опозиција сматра да власти не говоре истину о Чавезовом здрављу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари