„Зелени трг“ сниман у – Катару!

И Први канал руске телевизије објавио да је славље побуњеника у Триполију - чиста превара!

  • Ради ширења хаоса и панике међу Либијцима, сценографија триполитанског Зеленог трга, Баб-ал-Азизије и неколико околних улица уз помоћ кулиса постављена је у Дохи, у Катару, где је направљен видео-материјал о тобоже успешном устанку у Триполију и његовом преузимању од стране побуњеника
  • У стварности: пут побуњеницима су отварали француска Легија странаца и Ал-Каида, а све време НАТО-бомбардовање није престајало

         АРАПСКИ блогови – који су неке од својих садржаја превели на енглески - муњевито су одреаговали на видео материјал који су емитовале Ал-Џазира и друге тв-станице које подржавају побуњенике.

         Позивајући се на људе који добро познају Триполи, одмах су упозорили на чудновату „сценографију“ тобожњег славља побуњеника на Зеленом тргу Триполија након што су наводно заузели 90 одсто главног града Либије. И, врло брзо су пласирали праве фотографије правог Зеленог трга које ду демаскирале монтаже пронатовских медија. Заправо, испоставило се да је „прослава победе на Зеленом тргу“ снимљена – у Катару! Нема сумње, са намером да се Гадафијеве присталице деморалишу.

         И први канал руске државне телевизије – у опширном и документованом прилогу – показао је исто: да славља на правом Зеленом тргу уопште није било. И да су емитовани снимци – са кулисама Зеленог трга – направљени на једном тргу у Катару. Руси су истовремено оценили да је све одрађено по сценарију који је, не тако давно,  већ испробан „на другом месту“. Алузија је била прилично јасна: имали су у виду Маркале и Рачак.

http://libyasos.blogspot.com/2011/08/what-happened-in-tripoli-from-20th-to.html
         „Више није изненађење да се против Гадафија и Либије води медијски рат,“ не устручавају се арапски блогери. „Упркос плаћеницима који су падобраном убачени из Мисрате на југ, упркос покушајима да се одсече пут за Туниса и упркос побуњеничким покличима на свим фронтовима, највећи део успеха побуњеника остварен је на екрану... Али, градови се не могу освајати прављењем илузија. Стога је НАТО одлучио да крене у најризичнију варијанту: започео је копнену операцију“.

ВИЈЕТНАМСКИ СЦЕНАРИО

         „Да би се ово покрило и истовремено ширили хаос и паника међу Либијцима, сценографија триполитанског Зеленог трга, Баб-ал-Азизије и неколико околних улица је уз помоћ кулиса постављена у Дохи, у Катару, где је направљен видео-материјал о успешном устанку у Триполију и његовом преузимању од стране побуњеника. Режисери су користили исту стратагему коју су њихове цивилне колеге користиле током вијетнамског рата: инсценацијом тобожње победе.“

         Исти сајт је пустио и видео-снимак које су НАТО-телевизије означиле као „снимке улица Триполија“ и показао – да се на тим снимцима уопште не виде улице!

         Овај блог је још 19. августа известио о постављању лажне сценографије у Катару:

http://libyasos.blogspot.com/2011/08/al-jazeera-and-nato-planning-major-scam.html 

         „Главни достављач непостојећих сведока, Твитер, живнуо је20. августа као погођено легло стршљенова. Побуњеници су известили о борбама у центру града. Без сумње, са смарфоновима и фрихенд бубицама,“ - био је ироничан аутор блога. „Неки од њих су ишли толико далеко да су самостално успели да заузму западни део града (Триполија). Уз благослов свемоћног Фотошопа, приказане су слике на којима се виде побуњеници у борби за Триполи и Завију. Како би осигурали да се сценарио из фебруара одвија по плану и да публика нема ништа против, снаге демократије су дале јасан сигнал кртицама које су одавно размештене по граду и које су чекале овај дан,“ пише блог.

         „Саботери су пуштали снимљене звуке борбе са озвучења локалних џамија како би збунили грађане и дали репортерима повод да пишу о 'оружаним борбама и експлозијама које се могу чути'. Истовремено, на десетине наоружаних људи из Алжира, Туниса и Египта се инфилтрирало у неколико делова града, пуцајући и претећи Либијцима. Неколико 'Апача' је прелетело град и бомбардовало га.

ТРИ „АПАЧА“ НАД ГРАДОМ

         Премијера овог катарског филма, међутим, није постигла успех у бокс-офису и са саботерима су се убрзо обрачунали, али се испоставило да су ови били само диверзија. НАТО-маринци и плаћеници су пристизали са мора у малим, брзим чамцима,“ каже блог.

         „Започела је кланица. За мање од 11 сати, у Триполију је убијено 1.300 недужних цивила, а 5.000 је рањено. Пут побуњеницима су утирале француска Легија странаца и Ал-Каида. Све ово време, бомбардовање није престајало. Три 'Апача' су надлетала град, пуцајући из својих мини-топова. Банде Ал-Каиде су палиле куће, пљачкале радње и насртале на све жене које су могле видети.

         Све еминентније присталице Гадафија су биле мета и прво су нападнуте њихове куће. Триполи још увек контролише либијска војска, али НАТО-маринци и плаћеници, као и западни медији, настављају свој напад и масакр... НАТО је добио мандат Савета безбедности да заштити цивиле. У ствари, Француска и Велика Британија су се вратиле да наставе своје колонијалне масакре,“ закључује аутор блога.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари