Орбан: Нисмо спремни да прихватимо оно што диктира Брисел ако то није добро за Мађаре

„БРИСЕЛСКЕ БИРОКРАТЕ“ ПОНОВО КРИТИКОВАО НАКОН ИСКЉУЧЕЊА СВОГ ФИДЕСА ИЗ ЕЕП

          МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан поново је критиковао „бирократе у Бриселу”, неколико дана пошто га је Европска народна партија (ЕПП) суспендовала из тог блока због антиевропске кампање у Мађарској.

         Орбан је оптужио „елиту” у Бриселу да је „изгубила контакт са стварношћу” јер је казнила Будимпешту због антиимиграционе политике.

         „Нисмо спремни да прихватимо оно што диктира Брисел ако то није добро за Мађаре. Не треба да се плашимо бирократа из Брисела који желе да наметну оно што су одлучили...“, рекао је Орбан у изјави за мађарски радио.

         ЕПП, у којој се налазе странке попут Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) немачке канцеларке и десничарске француске странке Републиканци, одлучила је прошле недеље да суспендује привремено Орбана из тог европског блока.

         Том одлуком је Орбану онемогућено да присуствује састанцима ЕПП-а и да гласа о одлукама те европске партије, преноси Бета.

         Укупно 12 странака чланица ЕПП-а званично је затражило искључење или суспендовање „популистичког мађарског премијера“ и његове странке Фидес из европске странке.

         Орбан је недавно кренуо у жестоку кампању против председника Европске комисије Жан-Клода Јункера који је такође члан ЕПП-а.

         Орбан је оптужио Брисел да подржава имиграцију, чему се Мађарска генерално противи.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари