Додик: БиХ је експеримент Запада за чији неуспех нико не сноси одговорност

„МЕТЈУ ФИЛД  СЕ ДРЖИ КАО ДА КОРУПЦИЈЕ НЕМА НИГДЕ ОСИМ У БиХ У КОЈОЈ ЈЕ ОН КОЛОНИЈАЛНИ УПРАВНИК“

*„Све што чујемо од њих, а не би требало уопште да се оглашавају о унутрашњим питањима БиХ, јесте корупција, и то наравно на српској страни

_________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је блог британског амбасадора у БиХ Метју Филда и садржај на њему опасно напуштање дипломатске праксе и одсуство поштовања спољног суверенитета БиХ.

         На молбу да прокоментарише Филдов текст објављен на његовом блогу у којем је изнео низ оптужби на рачун српског члана Председништва и Републике Српске, Додик је рекао да амбасадор Филд само потврђује његову тезу да је БиХ последња колонија Европе у којој стране дипломате воде активности баш као да су у својој држави.

         „БиХ је 26 година њихов експеримент и нико од њих није одговарао зашто тај експеримент није успео. Све што чујемо од њих, а не би требало уопште да се оглашавају о унутрашњим питањима БиХ, јесте корупција, и то наравно на српској страни", истакао је Додик.

         Додик је упитао како онда нису стале све друге земље на свету ако земља може да стане само због корупције.

Метју Филд, "млађи брат"

Стјуарта Пича

         Или је корупција само овде, где њихов представник прима плату 25.000 евра месечно, а порез не плаћа ни у својој ни у држави чији је колонијални управник", нагласио је Додик.

         Он је рекао да се слаже са британским амбасадором да у БиХ мора доћи крај деловању без последица и предложио да се крене на пример од овог блога и одговорности амбасадора Филда за повреду суверенитета БиХ.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари