Додик: Зло бошњачког унитаризма на темељима политичког ислама подстичу САД и Британија

БЕЋИРОВИЋУ ПОРУЧИО: НА БРИНИ ЗА СРПСКУ, БРИНИ ЗА ДЕО ФБиХ ГДЕ СИ БИРАН И ТАМО РАДИ ШТА ХОЋЕШ

Амбасадор САД Мајкл Марфи и Денис Бећировић

(прсти су му у положају пуне послушности)

* Председник РС Милорад ДОДИК бошњачком члану Председништва БиХ Денису Бећировићу поручио: Мене можеш звати како желиш ако ти то снижава ниво фрустрација, али Републику Српску не можеш третирати како желиш, нити говорити у њено име

* Република Српска је настала 9. јануара 1992. године и као страна ушла у преговоре у Дејтону тако да распадом дејтонске БиХ остају конституенти од којих је 1995. и састављена

________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је да бошњачки члан Председништва БиХ Денис Бећировић није биран на територији Републике Српске, те да не зна шта он има са одлукама које доноси Република Српска.

        На молбу Срне да прокоментарише изјаву Бећировића да се Влада Српске, како каже, „неовлаштено мијеша у спољну политику БиХ и да доноси трагикомичне одлуке о прекиду односа са дипломатама САД и Велике Британије у БиХ“, Додик је одговорио да Бећировић не би требало да брине за Републику Српску и да има дио ФБиХ где је биран, па нека тамо ради шта мисли да треба.

        - Мене може звати како жели ако му то снижава ниво фрустдација, али Републику Српску не може третирати како жели, нити говорити у њено име - рекао је Додик.

        Председник Републике Српске је истакао да једино политичко зло које је снашло БиХ јесте управо унитаризам који у темељима има политички ислам, а који подстичу САД и Велика Британија и ко год да је биран од муслимана има обавезу да се понаша у складу са тим, па тако и Бећировић.

        - Република Српска не може никада пристати на такав концепт БиХ и не би требало да тај концепт има подршку цивилизованог света. Република Српска је настала 9. јануара 1992. године и као страна ушла је у преговоре у Дејтону тако да распадом дејтонске БиХ остају конституенти од којих је 1995. и састављена - поручио је Додик.

         (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари