Додик: Зашто Бошњаци упорно жмуре на свакодневно америчко мешање у унутрашње ствари БиХ?!

ПОРУЧИО САРАЈЕВУ И БРИСЕЛУ ДА ЈЕ 49 ОДСТО БиХ ЗА – НЕУТРАЛАН СТАВ ПРЕМА СУКОБУ У УКРАЈИНИ

* Председник РС Милорад ДОДИК: „Бећировић се придружио антируској хистерији у тренутку док САД признају да су у БиХ убациле 80 милиона за сузбијање тзв. руског утицаја. Питам се како се зове то што раде САД... А Бећировић је само бошњачки члан Предсједништва и нема право да говори у име већинске БиХ“

* Поводом Бећировићеве изјаве да се већинска и демократска БиХ ограђује од Додикове деструктивне политике и да додела одликовања руском председнику Владимиру Путину није огледало БиХ: Република Српска је, а не БиХ, доделила орден председнику Руске Федерације Владимиру Путину и не знам што би се ико, па и Бећировић ограђивао од тога

_______________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Денис Бећировић нема мандат да говори у име, како сам каже, већинске БиХ, јер је он само бошњачки члан Председништва или једна трећина политичке воље у БиХ, а 49 одсто БиХ се залаже за неутралан приступ према сукобу у Украјини.

       - Умјесто да се избори за властити политички израз, и Бећировић бира да се придружи антируској хистерији у тренутку док САД признају да су у БиХ убациле 80 милиона за сузбијање тзв. руског утицаја. Питам се како се зове то што раде САД и зашто бошњачка политичка елита упорно жмури на свакодневно америчко мешање у унутрашње ствари БиХ, али и питања која се тичу њене спољне политике - истакао је Додик.

       На молбу Срне да прокоментарише изјаву Бећировића да се, како каже, већинска и демократска БиХ ограђује од Додикове деструктивне политике и да додела одликовања руском председнику Владимиру Путину није огледало БиХ, председник Српске је поручио да је Република Српска, а не БиХ, доделила орден председнику Руске Федерације Владимиру Путину и да не зна што би се ико, па и Бећировић ограђивао од тога.

       - Ми нисмо ни рекли да је то орден у име БиХ, и што је најважније - отворено смо урадили шта смо сматрали да треба. Орден руском председнику нема никакве везе са сукобом у Украјини, већ има искључиво везе са принципијелном руском политиком према Дејтонском споразуму - нагласио је Додик и напоменуо да Република Српска не тргује тајно са Русима, нити склапа тајне трговинске уговоре.

       Што се тиче Бећировићеве приче о НАТО и чланству БиХ у том савезу, Додик је рекао да и Бећировић зна да од тога нема ништа све док се пита Република Српска, а пита се и питаће се.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари